Παίρνουν μέτρα για τους εμπρησμούς κεραιών

Παίρνουν μέτρα για τους εμπρησμούς κεραιών

Μπαράζ εμπρησμών σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας τους τελευταίους μήνες

Μάστιγα έχει καταντήσει για τις Αρχές και τους πάροχους οι εμπρησμοί σε κεραίες το τελευταίο διάστημα, αριθμώντας συνολικά επτά εμπρησμού από τον Απρίλιο.

Το τελευταίο χτύπημα από τους εμπρηστές έγινε την περασμένη βδομάδα, ξανά στη Λεμεσό, όπου και αποπειράθηκαν να κάψουν 2 κεραίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η πρώτη έγινε αντιληπτή από πολίτη, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές για φωτιά σε ύψωμα νότια της κοινότητας Παλώδιας. Από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα με τη χρήση εύφλεκτης ύλης, προκαλώντας ζημιές σε εξοπλισμό του σταθμού τηλεπικοινωνιών.

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε στην ίδια περιοχή, γύρω στις 3.45, σε κεραία κινητής τηλεφωνίας παρά το αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού. Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία διαπίστωσε πως και σε αυτή την περίπτωση, τέθηκε κακόβουλα.

Σύσκεψη στο Αρχείο και νέα μέτρα

Σύσκεψη αναφορικά με τις επιθέσεις, πραγματοποιήθηκε στην περασμένη Πέμπτη στο Αρχηγείο Αστυνομίας ανάμεσα στους Παρόχους Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Κύπρου και τον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, όπου συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα των εμπρησμών.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την σύσκεψη, η Αρχές θα αυξήσουν τις περιπολίες στα κρίσιμα σημεία, επίσης όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ έχει αναβαθμίσει σε εγκληματικές πράξεις τις εν λόγω υποθέσεις.

Παράλληλα γίνονται σκέψεις από τους παρόχους όπως τοποθετηθούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης σε διάφορες κεραίες.

22 πρόσωπα στο στόχαστρο της Αστυνομίας

Ποινικοί φάκελοι έχουν σχηματιστεί εναντίον 22 προσώπων, αναφορικά με αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποκινούσαν άλλους να προβούν σε κακόβουλες ζημιές σε κεραίες.

Τέλος, άλλα επτά πρόσωπα θα βρεθούν τις επόμενες ήμερες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστήριου Λεμεσού για υποκίνηση σε βανδαλισμούς.

Home