Πάλι διψήφιο το σύνολο των κρουσμάτων σήμερα στην Κύπρο

Πάλι διψήφιο το σύνολο των κρουσμάτων σήμερα στην Κύπρο

Από που προέκυψαν τα σημερίνα κρούσματα

Πέντε νέα περιστατικά COVID-19, ανακοινώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου εκ των οποίων τα τέσσερα κρούσματα, είναι επαφές και προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, ανεβάζοντας το σύνολο 1,124.  

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα πέντε κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 προέκυψαν από σύνολο 1,997 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Σημειώνεται ότι τα δύο περιστατικά αποτελούν επαφές από την αλυσίδα (cluster) του κρούσματος που είχε έρθει από τις ΗΠΑ και εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης.  Συνολικά, με την προσθήκη των δύο σημερινών, η αλυσίδα έχει εννέα κρούσματα από τη Λάρνακα.

Αλλα δύο κρούσματα είναι επαφές από την αλυσίδα της ασφαλιστικής στη Λεμεσό. Ο ένας, όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, απευθύνθηκε για διενέργεια τεστ ιδιωτικά, ενώ ήταν προγραμματισμένο να υποβληθεί σε εξέταση μέσω της ιχνηλάτησης. Το σύνολο στην αλυσίδα με τα δύο σημερινά κρούσματα ανεβάζουν το σύνολο στα οκτώ κρούσματα, από την Λεμεσό.

Το 5ο άτομο, αναφέρεται, έκανε την εξέταση στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου και βρίσκεται στη Λευκωσία.  

Προηγήθηκε η πρωινή ανακοίνωση πέντε κρουσμάτων, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των ανακοινωθέντων σήμερα περιστατικών στα δέκα από σύνολο 2,987 τεστ.  

Από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο δεν στάλθηκαν ακόμα αποτελέσματα και πιθανόν να σταλούν αργότερα το βράδυ.  

Τα πέντε νέα περιστατικά, που ανακοινώθηκαν το απόγευμα, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 117 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν τέσσερα κρούσματα.

Από 206 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, προέκυψε ένα (1) κρούσμα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 1,078 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ολοκληρώθηκαν 464 εργαστηριακές εξετάσεις, και

Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 132 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,124.

Σημειώνεται ότι ανακοινώθηκαν ακόμα 5 κρούσματα το πρωί της Κυριακής.

Συγκεκριμένα:

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

  • Από 242 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προέκυψαν 3 κρούσματα.
  • Από 527 δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λεμεσού στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, προέκυψαν 2 κρούσματα.

Από την ιδιωτική πρωτοβουλία τα 3 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Λεμεσό και αφορούν:

  • 2 άτομα ζευγάρι, εκ των οποίων το ένα άτομο παρουσίασε συμπτώματα
  • 1 άτομο που ήταν επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και παραβίασε την καραντίνα του για να κάνει ιδιωτικά το τεστ.

Τα 2 άτομα από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο στην Λεμεσό αφορούν και πάλι άτομο που ενώ ήταν επαφή, πήγε για να κάνει το τεστ και άτομο που είχε συμπτώματα και αντί να επικοινωνήσει με τον Προσωπικό της Ιατρό, έκανε το τεστ στο πλαίσιο του προγράμματος.

Home