Πανευρωπαϊκή γραμμή στήριξης θυμάτων βίας κατά γυναικών

Πανευρωπαϊκή γραμμή στήριξης θυμάτων βίας κατά γυναικών

Η Έμιλυ Γιολίτη είχε εκφράσει τη στήριξη της στην πρωτοβουλία αυτή

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης  Έμιλυ Γιολίτη υπέγραψε Διακήρυξη Δέσμευσης για υιοθέτηση πρωτοβουλίας για τη δημιουργία πανευρωπαϊκής τηλεφωνικής γραμμής στήριξης των θυμάτων βίας κατά των γυναικών.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στήριξε τόσο η διαδοχική Προεδρία (Πορτογαλική), όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Η κ. Γιολίτη είχε εκφράσει τη στήριξη της στην πρωτοβουλία αυτή, στο πλαίσιο άτυπης τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Ισότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον περασμένο Νοέμβριο.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Πρόσφατα, η Κύπρος επαναβεβαίωσε τη στήριξη και τη δέσμευσή της ν` αναλάβει τη λειτουργία της πανευρωπαϊκής τηλεφωνικής γραμμής για τα θύματα έμφυλης βίας, αποστέλλοντας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλες τις σχετικές Δηλώσεις Δέσμευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης προτίθεται να στηρίξει οικονομικά το Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια για τη λειτουργία της γραμμής αυτής, όταν και εφόσον αποφασιστεί η λειτουργία της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σημειώνεται ότι τα οφέλη που θα προκύψουν από τη χρήση της ενιαίας αυτής γραμμής σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται να είναι πολλά: οι γυναίκες θύματα βίας θα έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση σ` έναν πανευρωπαϊκό αριθμό επί 24ωρου βάσης, ενώ την ίδια στιγμή θα λαμβάνουν κατάλληλη στήριξη, βοήθεια και καθοδήγηση από ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες, προκειμένου να ξεφύγουν από το φαύλο κύκλο της βίας και ν` αναζητήσουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την προστασία τους.

ΚΥΠΕ

Home