Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παράνομο το ένταλμα έρευνας σε σπίτι για το parody Γιολίτη

Offsite Team -
29.01.2021 - 12:50

Παράνομο το ένταλμα έρευνας σε σπίτι για το parody Γιολίτη

Thumbnail
Αυτούσια η απόφαση του δικαστηρίου

Εξελίξεις είχαμε στο Ανώτατο για το ένταλμα έρευνας που εξασφάλισε η Αστυνομία, κατόπιν καταγγελίας από την υπουργό Δικαιοσύνης, σε σχέση με τον λογαριασμό parody που σατιρίζει την Έμιλυ Γιολίτη, μετά από προσφυγή της παραπονούμενης.

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία έκδοσης προνομιακού εντάλματος Certiorari με την οριστική ακύρωση του εντάλματος έρευνας στην γνωστή υπόθεση με τον λογαριασμό Parody Γιολίτη.

Μάλιστα το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα δεν έφερε ένσταση στην διαδικασία και αποδέχθηκε την αίτηση για ακύρωση του εντάλματος έρευνας. 

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, «Δεν είχε τεθεί, βρίσκω ενώπιον του Δικαστηρίου μαρτυρία, από την οποία να προέκυπταν εύλογες υπόνοιες ότι στη συγκεκριμένη οικία της αιτήτριας, υπήρχαν υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και άλλα μέσα αποθήκευσης δεδομένων, που δεδομένων να χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη των αδικημάτων», ενώ επισημαίνεται ότι ουδέποτε η ενόρκως δηλούσα ισχυρίστηκε ότι η κατ’ ισχυρισμό δημιουργία και λειτουργία πλαστού λογαριασμού, έλαβε χώρα και υφίστατο, κατά τον ουσιώδη χρόνο, στη συγκεκριμένη οικία της παραπονούμενης.

Έτσι το Ανώτατο, κατέληξε πως το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, εξέδωσε το ένταλμα έρευνας καθ’ υπέρβαση της δικαιοδοσίας του. Η Αίτηση είναι δικαιολογημένη και επιτυγχάνει. Εκδίδεται προνομιακό ένταλμα Certiorari, με το οποίο ακυρώνεται το εκδοθέν ένταλμα έρευνας.  

Αυτούσια η απόφαση του δικαστηρίου ΕΔΩ

Home