Πάρκο Ακάμα: Μάιο ξεκινούν τα έργα - Έτοιμο το ‘23

Πάρκο Ακάμα: Μάιο ξεκινούν τα έργα - Έτοιμο το ‘23

Προκηρύσσονται προσφορές - Θα πληρώνουν είσοδο οι επισκέπτες

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Τον Μάιο του 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο του Ακάμα. 

Συγκεκριμένα, εντός Φεβρουαρίου αναμένεται ότι θα προκηρυχθούν οι προσφορές για την βελτίωση του οδικού δικτύου αλλά και για την δημιουργία κόμβων εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

Σε δηλώσεις του στην Offsite ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής εξήγησε πως θα δημιουργηθούν κιόσκια τα οποία θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: χώρους υγιεινής, κέντρα πληροφόρησης, σημεία για ενοικίαση ποδηλάτου και άλλα πολλά. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Στο μεταξύ, οι επισκέπτες θα πρέπει να πληρώνουν είσοδο η οποία ορίστηκε στα 2 ευρώ για τους ενήλικες. Ταυτόχρονα, όσοι θα επιλέξουν να χρησιμοποιούν τα IX οχήματά τους θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 5 ευρώ, ενώ για γουρούνες και οχήματα τύπου σαφάρι το ποσό θα είναι στα 10 ευρώ. 

Ο κ. Καδής τόνισε πως τα οχήματα και οι γουρούνες θα μπορούν να κινηθούν μόνο σε συγκεκριμένο σημείο και όχι παντού όπως γίνεται σήμερα. 

Ερωτηθείς ο υπουργός Γεωργίας, μας απάντησε πως η πρόσβαση στον Ακάμα θα είναι ελεγχόμενη κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων.

Εκτιμάται πως αρχές του 2023 το έργο στο Εθνικό Δασικό Πάρκο του Ακάμα θα έχει ολοκληρωθεί και το καλοκαίρι του ιδίου έτους το πάρκο θα λειτουργήσει κανονικά.

Κατατίθεται ξανά το Τοπικό Σχέδιο 

Σε μια άλλη εξέλιξη, όπως μας ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας, το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα, υποβλήθηκε σε μια πρώτη μορφή ωστόσο υπήρξαν κάποιες παρατηρήσεις από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Αφού στάλθηκε πίσω στο υπουργείο Εσωτερικών και στο Πολεοδομικό Συμβούλιο, έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές και εντός ημερών αναμένεται να υποβληθεί ξανά το νέο Τοπικό Σχέδιο μαζί με την νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ο κ. Καδής, εξέφρασε την εκτίμηση πως εντός Μαρτίου του 2022 θα εγκριθεί το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα. 

Δείτε απόσπασμα από το Newsroom:

Home