Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παρουσίαση μελέτης για προστασία νοτιοδυτικών ακτών Πάφου

Offsite Team -
10.09.2020

Παρουσίαση μελέτης για προστασία νοτιοδυτικών ακτών Πάφου

Thumbnail
Όλες οι πληροφορίες

Ενώπιον των Δημοτικών Συμβουλίων Πάφου και Γεροσκήπου, των ξενοδόχων της παραλιακής περιοχής και ενδιαφερομένων πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στον Πολυχώρο «Αττικόν» η 2η Δημόσια Παρουσίαση της εγκριθείσας μελέτης για το έργο της προστασίας και βελτίωσης των νοτιοδυτικών ακτών των Δήμων Πάφου και Γεροσκήπου.

Η περιοχή μελέτης είναι συνολικού μήκους τεσσάρων χλμ. περίπου και οριοθετείται από τα δημοτικά μπάνια Πάφου στα δυτικά μέχρι την τουριστική πλαζ Γεροσκήπου στα νότια.

Μιλώντας στην παρουσίαση, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος Φαίδωνος χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό το έργο, ιδιαίτερα για την τουριστική μας βιομηχανία, αφού στην περιοχή βρίσκονται τα περισσότερα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων της Πάφου.

Τόνισε ότι στόχος του έργου, το οποίο προϋπολογίζεται περί τα 10 εκατ. ευρώ και προβλέπει την κατασκευή 15 κυματοθραυστών, είναι η προστασία της στεριάς από την διάβρωση αλλά και η αύξηση της αμμουδιάς.

Επεσήμανε ότι οι μελέτες δείχνουν πως οι κυματοθραύστες μεγαλώνουν τις αμμώδεις παραλίες και κατά συνέπεια συμβάλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή με ασφάλεια και καθαριότητα, χωρίς να επηρεάζεται παράλληλα το περιβάλλον.

Πρόσθεσε ότι σύντομα θα ετοιμαστούν τα κατασκευαστικά σχέδια ώστε περί το τέλος του τρέχοντος έτους να προκηρυχθούν οι προσφορές. Ανέφερε ότι το κόστος θα επιμεριστούν οι δυο δήμοι, οι ξενοδόχοι της περιοχής και το κράτος, ενώ θα εξεταστεί και η δυνατότητα ένταξής του στα συγχρηματοδοτούμενα από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία έργα.

Η παρουσίαση της μελέτης έγινε από τους Μελετητές του έργου που είναι η Κοινοπραξία Διον. Τουμαζής & Συνεργάτες – Ρογκάν και Συνεργάτες Α.Ε., ενώ η όλη εκδήλωση μεταδιδόταν σε Live Streaming από τον λογαριασμό του Δήμου Πάφου στο Facebook.

Εξάλλου σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε πως το κόστος του έργου που προϋπολογίζεται στα 10 εκατ. ευρώ θα επωμιστούν οι Δήμοι Πάφου και Γεροσκήπου, οι ξενοδόχοι της παραλιακής περιοχής, και το κράτος.

Επιπρόσθετα ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, αφού απο αυτό θα δημιουργηθούν αμμώδεις παραλίες, που θα μπορούν, όπως είπε, να χρησιμοποιηθούν από ξένους και ντόπιους.

ΚΥΠΕ

 

Home