ΠΑΣΥΚΙ: Ανησυχίες για παραίτηση Προέδρου ΟΚΥπΥ

ΠΑΣΥΚΙ: Ανησυχίες για παραίτηση Προέδρου ΟΚΥπΥ

Πλήγμα στις προσπάθειες αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού των Κρατικών Νοσηλευτηρίων

Με ιδιαίτερη ανησυχία αλλά και με έντονο προβληματισμό, αντιμετωπίζει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), την υποβολή της παραίτησης του προέδρου του ΔΣ του ΟΚΥπΥ, ο οποίος διορίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα μόλις πριν μερικούς μήνες.

Σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΚΙ, αναφέρει ότι «με απόλυτο σεβασμό προς τις προσωπικές αποφάσεις και τους λόγους που αναφέρονται ότι οδήγησαν στην παραίτηση του προέδρου του ΔΣ του ΟΚΥπΥ, πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο γεγονός επιφέρει ιδιαίτερο πλήγμα στις προσπάθειες αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού των Κρατικών Νοσηλευτηρίων αυτή την κρίσιμη και κομβική φάση για τα νοσηλευτήρια αλλά και για το ΓΕΣΥ».

Επιπλέον, σημειώνει, ότι η υποβολή της παραίτησης και αυτού του προέδρου του ΔΣ του ΟΚΥπΥ, προκαλεί εύλογα ερωτήματα κατά πόσο υπάρχει η πρόθεση εκ μέρους των αρμοδίων να ελέγξουν την κατάσταση που διαμορφώνεται.

«Απλώς καταγράφουμε, τους τελευταίους 10 μήνες είναι η τρίτη (3) αποχώρηση ατόμου από την ηγετική πυραμίδα του ΟΚΥπΥ και ως εκ τούτου η Πολιτεία θα πρέπει να θέσει τα αναγκαία ερωτήματα και να διερευνήσει τις αιτίες που τις έχουν προκαλέσει και παράλληλα να εκτιμήσει την προοπτική επιτυχίας. Θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να απαντήσει για το κενό που δημιουργείται με την κάθε παραίτηση, για τις ευθύνες, για τις επιπτώσεις στα Κρατικά Νοσηλευτήρια και κατά επέκταση στους ασθενείς αφού οι πολυδιαφημιζόμενες μεταρρυθμίσεις απέχουν μακρά από τις προσδοκίες», προστίθεται.

Η ΠΑΣΥΚΙ καλεί το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του και χωρίς χρονοτριβές τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, ώστε να καλύψει τα οποιαδήποτε κενά, να δώσει την απαιτούμενη στήριξη στα Κρατικά Νοσηλευτήρια ώστε να παραμείνουν βιώσιμα με στόχο την επιτυχία του ΓΕΣΥ.

«Ο χρόνος τελειώνει όπως και οι αντοχές των Κρατικών Νοσηλευτηρίων! Ναι ζητείται Ελπίς!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ.

ΚΥΠΕ

Home