Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΑΣΥΞΕ Πάφου: Εξαιρετικά δύσκολη χρονιά το 2020

Offsite Team -
29.12.2020 - 12:17

ΠΑΣΥΞΕ Πάφου: Εξαιρετικά δύσκολη χρονιά το 2020

Thumbnail
Η τουριστική ροή του 2020 ήταν εξαιρετικά χαμηλή, σημειώνοντας πως ήταν δύσκολη η χρονιά

Εξαιρετικά  δύσκολη χρονιά χαρακτήρισε το 2020 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης διότι, όπως είπε, η ξενοδοχειακή βιομηχανία στηρίζεται στον ανθρώπινο παράγοντα τόσο στο προσωπικό όσο και στους πελάτες. Εξέφρασε ωστόσο αισιοδοξία για ένα καλύτερο 2021. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης και κάνοντας έναν απολογισμό, ανέφερε πως η τουριστική ροή του 2020 ήταν εξαιρετικά χαμηλή, σημειώνοντας πως ήταν δύσκολη η χρονιά αφού, όπως εξήγησε, έπρεπε να τηρούνται τα πρωτόκολλα και αυτό καθιστούσε τη λειτουργία των ξενοδοχείων σχετικά δύσκολη.

Στο προσωπικό είπε, ειδικά στις αρχές της χρονιάς που η πανδημία είχε ξεκινήσει και ο κορωνοιός ήταν κάτι το καινούργιο υπήρχε αυξημένη ανησυχία.  Εκτίμησε δε, πως θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους τουρίστες στην Κύπρο την θερινή περίοδο, λόγω και της καλής της επιδημιολογικής εικόνας . Θα μπορούσαμε είπε, «να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τον αριθμό τουριστών στην Κύπρο που αυτό θα βοηθούσε γενικά την οικονομία της Κύπρου», προσθέτοντας ωστόσο πως αυτό δεν έγινε εφικτό. 

Επεσήμανε δε, πως η διενέργεια τεστ στους τουρίστες στα αεροδρόμια της Κύπρου με την άφιξη τους θα ήταν υποβοηθητική και θα αποτελούσε δείκτη προστασίας.  Παρατήρησε δε, πως πολλοί λίγοι τουρίστες που ήρθαν στην Κύπρο ήταν θετικοί στην COVID- 19 Υπενθύμισε πως στην Επαρχία Πάφου κάποια ξενοδοχεία παρέμειναν κλειστά από τον Νοέμβρη του 2019 σημειώνοντας πως σήμερα εννέα ξενοδοχειακές μονάδες είναι ανοικτές ενώ ευχήθηκε τον Μάρτη με Απρίλη οι περισσότερες να είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ακόμη πως η πανδημία επιτάχυνε κάποιες αλλαγές ανά το παγκόσμιο, προσθέτοντας πως κάποια κατάλοιπα θα μείνουν σε σχέση με την συχνότητα που ο κόσμος θα ταξιδεύει στο προσεχές μέλλον.  Είπε ακόμη, πως η καλή επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου θα συνεχιστεί και το ερχόμενο καλοκαίρι ώστε να είναι έτοιμη η ξενοδοχειακή βιομηχανία να υποδεχτεί τους τουρίστες το 2021 .

Εξάλλου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης ανέφερε πως υπάρχουν δύο ξενοδοχεία στην Πάφο που φιλοξενούν επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο του διατάγματος για την επταήμερη καραντίνα, προσθέτοντας πως ακολουθείται το ίδιο πρωτόκολλο που ακολουθείτο και στις αρχές της χρονιάς όπου αφίχθηκαν άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο και έπρεπε να τεθούν σε καραντίνα. 

Οι συγκεκριμένοι σημείωσε, διαμένουν στα δωμάτια τους και εξυπηρετούνται από το ξενοδοχείο, ενώ  η τροφοδοσία γίνεται εντός του χώρου του δωματίου. Οι πλείστοι, είναι Κύπριοι φοιτητές που επιστρέφουν στην Κύπρο, κατέληξε. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home