Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πέφτουν οι υπογραφές για Περιφερειακό γραφείο του ΠΟΥ στην Κύπρο

Offsite Team -
03.10.2022

Πέφτουν οι υπογραφές για Περιφερειακό γραφείο του ΠΟΥ στην Κύπρο

Στην Κύπρο ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη

ΓΡΑΦΕΙ Η  ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Oι ενέργειες για τη λειτουργία Περιφερειακού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κύπρο, προχωρούν σημείωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα κατά την παρέμβαση του στην εκπομπή Offsite On Air, και αναμένεται να λειτουργήσει εντός του τρέχοντος έτους, 

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός σημείωσε πως ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη θα βρίσκεται στην Κύπρο με την ευκαιρία διεξαγωγής συνεδρίου που θα γίνει την Παρασκευή (7/10) που διοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας με διάφορους Υπουργούς Υγείας της ΕΕ και του Ισραήλ στην Λεμεσό.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν επίσης η Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Λοιμώξεως στην Ευρώπη καθώς και η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, η κα. Στέλλα Κυριακίδου.

>>>Δείτε ακόμη: ΠΟΥ: Ανοίγει γραφείο στην Κύπρο

Με την ευκαιρία καθόδου στην Κύπρο του Εκτελεστικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη την Πέμπτη (6/10) πριν την έναρξη συνεδρίου θα υπογραφεί, όπως ανέφερε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας το προσύμφωνο το οποίο βρίσκεται ήδη στη Γενική Εισαγγελία.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηπαντέλας όταν δοθεί η έγκριση από την Γενική Εισαγγελία, τότε το έγγραφο της συμφωνίας θα πάει στο Υπουργικό Συμβούλιο μέχρι την Τρίτη (4/10) ώστε να υπογραφεί την Πέμπτη (6/10).

Αφού υπογραφεί το προσύμφωνο ο μεγάλος στόχος θα είναι το Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να λειτουργήσει για την 01/01/23. 

Δείτε την συνέντευξη του κ. Χατζηπαντέλα στην Offsite On Air:

Home