Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Περιμένεις να παντρευτείς; Από αυτή την ημέρα θα γίνονται γάμοι

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ -
03.04.2021 - 10:50

Περιμένεις να παντρευτείς; Από αυτή την ημέρα θα γίνονται γάμοι

Κλείδωσε η ημερομηνία όπου θα επιτρέπονται οι δεξιώσεις γάμων, αλλά με πρωτόκολλο / Πόσα έχασε η βιομηχανία

ΓΡΑΦΕΙ Η  ΚΥΠΡΙΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Μετά από αρκετό καιρό πλήρους αναστολής των εργασιών του κλάδου των γάμων, "κλείδωσε" η ημερομηνία έναρξης των γαμήλιων εκδηλώσεων, δίνοντας ανάσα ανακούφισης, τόσο σε χιλιάδες ζευγάρια που περιμένουν να παντρευτούν όσο και στους επιχειρηματίες του κλάδου που βρίσκονται σε απόγνωση λόγω οικονομικών δυσκολιών, αφού δεν έχουν δουλέψει εδώ και αρκετούς μήνες.

H Brief επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων (ΠΑΣΥΕΠΕΚ) Κωνσταντίνο Μωσαϊκό ο οποίος μας ανέφερε πως αποφασίστηκε όπως στις 17 Μαΐου να γίνει η επανεκκίνηση του κλάδου των εκδηλώσεων γάμου. 

Λεπτομέρειες για το πρωτόκολλο με το οποίο θα γίνει η επανεκκίνηση των γάμων θα γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΕΠΕΚ, ενώ πρόσθεσε ότι το πρωτόκολλο που θα καθιερωθεί, φαίνεται πως βρίσκεται πάρα πολύ κοντα στο πρωτόκολλο που είχε καταθέσει ο σύνδεσμος στο Υπουργείο Υγείας.

Να θυμίσουμε ότι, ο ΠΑΣΥΕΠΕΚ είχε προηγουμένως αποστείλει πρωτόκολλο για την επανεκκίνηση των γαμήλιων εκδηλώσεων όπως και χρονοδιαγράμματα με αριθμούς καλεσμένων στο Υπουργείο Υγείας.

gamos

Πόσα είναι τα ετήσια κέρδη της βιομηχανίας και πόσες ζημιές κατέγραψε από πέρσι

Όσα αφορά τον τζίρο της βιομηχανίας, ο κ. Μωσαϊκός είπε ότι είναι κοντά στα 495 εκατομμύρια ετησίως, ένα ποσό αξιοσημείωτο αλλά και λογικό αφού υπάρχουν πολλά επαγγέλματα στον κλάδο των εκδηλώσεων: «Ο τζίρος της βιομηχανίας είναι τα επαγγέλματα κάτω από το θέμα εκδήλωση, κάτι στο οποίο υπάρχουν σωρεία επαγγελμάτων πχ οι φωτογράφοι, οι διοργανωτές, για τα λουλούδια και φαγητά κτλ. Ο τζίρος κοντεύει στα 495 εκατομμύρια, μαζί με τα wedding destinations, τους προορισμούς που έρχονται με τον τουρισμό».

Προσθέτοντας, ο κ. Μωσαϊκός ανέφερε ότι ένα μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζεται αυτή την στιγμή είναι οι απαγορεύσεις σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό, όπως πχ από την Βρετανία: «Ένα κεφάλαιο αυτή την στιγμή που θα είναι μεγάλο πρόβλημα, είναι το ότι ίσως δεν επιτρέψουν σε ταξιδιώτες να επιστρέψουν τον Μάιο αλλά θα τους επιτρέψουν αργότερα, πχ τον Αύγουστο.  Για εκείνους που είναι από την Αγγλία ειδικά, υπάρχει μεγάλο θέμα», είπε.

Καταληκτικά, για τις ζημιές της βιομηχανίας των γάμων, ο κ. Μωσαϊκός τόνισε ότι αυτές βασίζονται στο πόσους μήνες έχουν δουλέψει, άρα φέτος τα έσοδα ήταν μηδαμινά: «Το πόσο ζημιώσαμε, βασίζεται στους πόσους μήνες καταφέραμε να δουλέψουμε τον χρόνο. Άρα αν καταφέραμε συνολικά να δουλέψουμε 1 μήνα ολόκληρο φέτος, τα κέρδη μας είναι μηδαμινά. Έχουμε ζημιές πέραν του 80% σαν κλάδος. Είναι πρόβλημα και για το κράτος αυτό, γιατί από τα 495 εκατομμύρια που κάνουμε τζίρο, τα 100 εκατομμύρια είναι φόροι», ανέφερε.

 

Home