Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πώς η διαδικτυακή μάθηση μπορεί να αλλάξει το μέλλον των παιδιών

Της Μικαέλλας Μέσσιου
- 20.10.2019

Πώς η διαδικτυακή μάθηση μπορεί να αλλάξει το μέλλον των παιδιών

Thumbnail
Πως αυτό βοηθάει και στην καριέρα του ατόμου - Τι αναφέρει σύμβουλος σπουδών στην offsite

Στις μέρες μας ένα θέμα που βασανίζει αρκετούς γονείς για τα παιδιά τους, αλλά και τους ίδιους τους μαθητές και φοιτητές είναι το μέλλον τους και πιο συγκεκριμένα τους απασχολεί το τι επάγγελμα θα ακολουθήσουν.

Τι συμβαίνει όμως όταν το παιδί περνά τον περισσότερο του χρόνο στο διαδίκτυο; Την λύση στο πρόβλημα αυτό, μας την δίνει ο σύμβουλος σπουδών Δρ. Άγγελος Βουλδής.

Όπως ανέφερε αρχικά ο Δρ. Βουλδής, αυτό που διαπιστώνει είναι, πως πρώτα ο γονιός και δεύτερο το παιδί δεν έχουν καταλάβει την δύναμη που έχει η διαδικτυακή μάθηση. Αυτό, συμβαίνει για τον λόγο ότι η διαδικτυακή μάθηση δεν προσφέρεται στα σχολεία και μετά πως τα διαδικτυακά μαθήματα γίνονται στα αγγλικά και τα περισσότερα παιδιά δεν είναι εξοικειωμένα με αυτό.

Το σημαντικότερο, σύμφωνα με τον Δρ. Βουλδή, είναι πως τα παιδιά στο σχολείο μπορούν να γνωρίσουν και να γευτούν διαδικτυακά μαθήματα στα ελληνικά και στα αγγλικά στον τομέα που τους ενδιαφέρει.

Για παράδειγμα, ανέφερε πως υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν καμία επαφή με τον χώρο των υπολογιστών και δημιουργείται η ανασφάλεια στους γονείς, πως το παιδί δεν θα καταλάβει ποιος είναι ο χώρος των υπολογιστών ή της μηχανικής. Έτσι, με μια πολύ απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα δουν πως υπάρχουν ακόμα και δωρεάν μαθήματα, ενώ το παιδί θα πάρει και μια γεύση για το πως θα είναι και τα διαδικτυακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο.

Αυτό, όπως μας εξήγησε ο Δρ. Βουλδής, μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά, έτσι ώστε να καταλάβουν τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν φτάνοντας στο Πανεπιστήμιο. Επίσης, υπάρχουν και αρκετά παιδιά που πηγαίνουν για σπουδές και στο τέλος είναι δυσαρεστημένα, και αυτό συμβαίνει διότι δεν περίμεναν πως αυτό που σπουδάζουν θα είναι δύσκολο. 

Από την άλλη ο Δρ. Βουλδής, αναφέρει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στις μέρες μας είναι να πετύχουμε τον στόχο μας. 

«Ποιος είναι ο στόχος μας; Γιατί σπουδάζουμε γιατί δίνουμε όλα αυτά τα λεφτά»;

Ο πρώτος λόγος είναι για να αποκτήσουμε ακαδημαϊκές γνώσεις και ο δεύτερο σημαντικότερος λόγος, είναι για να βρούμε μια καλή εργασία η οποία να μας αρέσει και να παίρνουμε χρήματα.

Επίσης, βλέπουμε και αρκετά παιδιά τα οποία τελειώνουν τις σπουδές τους, έχοντας πτυχία ή και μεταπτυχιακά και δεν βρίσκουν δουλειά. Ο λόγος που δεν βρίσκεις εργασία, είναι γιατί όταν μπαίνεις να δεις τις θέσεις εργασίας, βλέπεις πως περισσότερη σημασία δίνουν στα προσόντα που ζητούν οι εργοδότες και μπορεί εσύ να μην τα έχεις, ανέφερε ο Δρ. Βουλδής.

Στην συνέχεια προκύπτει και η εξής απορία «μα αφού δεν έχω εμπειρία δεν με παίρνουν για δουλειά». Δεν είναι μόνο η εμπειρία σύμφωνα με τον Δρ. Βουλδή. Οι εργοδότες, όπως εξηγεί,  θέλουν στις εταιρείες τους για εργασία παιδιά τα οποία μόλις έχουν τελειώσει τις σπουδές τους και είναι φτηνά.

Αυτό που τους λείπει, όπως λέει ο Δρ. Βουλδής είναι τα προσόντα.

Ποια είναι αυτά;

Τα προσόντα αυτά δεν είναι το μεταπτυχιακό. Όπως μας ανέφερε ο Δρ. Βουλδήςτ, τα προσόντα που ζητούν είναι η χρήση των διαδικτυακών μαθημάτων και πιστοποιήσεων. Για παράδειγμα, υπάρχουν πιστοποιήσεις που μπορείς να κάνεις μετά το πτυχίο σου.

Πρόσθεσε επίσης, πως τα διαδικτυακά προσόντα εκτός από το γεγονός ότι είναι πιο φτηνά προσφέρουν και την ευκαιρία στο να ξεχωρίσεις από το σύνολο.

Συγκεκριμένα, εάν θέλεις να ασχοληθείς με τα Social Media, το Facebook από μόνο του προσφέρει πιστοποίηση που για να την πάρεις πρέπει να κάνεις κάποια διαδικτυακά μαθήματα. Αν το κάνεις αυτό, ως εργοδότης μετά σίγουρα θα σε επιλέξει.

Ένα άλλο παράδειγμα, που έχει δώσει ο Δρ. Βουλδής είναι η αλλαγή καριέρας. Δηλαδή, πχ κάποιος είναι στο χώρο της δημοσιογραφίας και θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο των επιχειρήσεων που υπάρχουν λεφτά και ανάγκες. Ένας δημοσιογράφος αυτό που ξέρει να κάνει είναι να γράφει κείμενα, αλλά εάν το αναπτύξει αυτό με το τεχνικό επίπεδο που απαιτούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (που αυτό θα γίνει μέσα από τα διαδικτυακά μαθήματα), τότε θα πετύχει ακόμα περισσότερο.

Αυτόματα, σύμφωνα με τον Δρ. Βουλδή, αυτό το άτομο μπορεί εύκολα να διεκδικήσει μια υψηλή θέση σε μία εταιρεία είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό.

«Άρα, εάν καταλάβουμε όλοι αυτή την νοοτροπία ως γονείς, μπορούμε να την μεταδώσουμε και στα παιδιά μας. Αν το πετύχουμε αυτό θα είναι διαφοροποιημένα από το σύνολο».

Home