Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πότε θα αρχίσουμε να «βαφτίζουμε» καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο

Της Μικαέλλας Μέσσιου -
17.07.2019

Πότε θα αρχίσουμε να «βαφτίζουμε» καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο

Thumbnail
Θα επηρεάσει και την Κύπρο ο «Αντίνοος»

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε αρκετές αναφορές για βροχές και πιθανές καταιγίδες, ενώ ακούγεται πως η θεομηνία που έχει πλήξει την Ελλάδα ο «Αντίνοος», πιθανό να επηρεάσει και την Κύπρο, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό με την Ελλάδα.

Η Offsite επικοινώνησε με τον ανώτερο λειτουργό του Τμήματος Μετεωρολογίας, Φίλιππο Τύμβιο για τα καιρικά φαινόμενα και πως αυτά θα επηρεάσουν την Χώρα μας το επόμενο διάστημα.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Τύμβιος, τα καιρικά συστήματα της Ελλάδας, δεν θα εμφανιστούν με τον ίδια ένταση στην περιοχή μας, για τον λόγο ότι οι καιρικές συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές.

Στην Κύπρο, όπως ανέφερε μιλούμε για αστάθεια, η οποία ευνοεί τον σχηματισμό καταιγίδων, κυρίως την ώρα της μέγιστης θέρμανσης, δηλαδή το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα.

Παράλληλα πρόσθεσε πως είναι απόλυτες φυσιολογικές οι συνθήκες για την εποχή αλλά όχι με τόση συχνότητα όπως την παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό.

Ονόματα στα καιρικά φαινόμενα

Για την ονομασία των έντονων καιρικών φαινομένων, ο Φίλιππος Τύμβιος είπε πως υπάρχει μία διαδικασία από τις Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες που επηρεάζονται από τα φαινόμενα αυτά, αναφέροντας ότι υπάρχει μια προσπάθεια σε εξέλιξη, όσον αφορά τα ονόματα για τα καιρικά φαινόμενα και αρκετά σύντομα όταν θα είναι έτοιμο, θα ανακοινωθεί.

Τέλος, επισήμανε ότι υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια για ονομασία των ακραίων καιρικών φαινομένων από τις Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες που επηρεάζονται, δηλαδή την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.  

Home