Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προς ετοιμασία πλαισίου δράσης για ψηφιακό μετασχηματισμό ο ΚΟΑ

Offsite Team -
24.06.2021

Προς ετοιμασία πλαισίου δράσης για ψηφιακό μετασχηματισμό ο ΚΟΑ

Ώστε να καταγραφούν οι προτεραιότητες και το πλάνο δράσης σε σχέση με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΚΟΑ.

Την ανταλλαγή περαιτέρω πληροφοριών ούτως ώστε να καταγραφούν οι προτεραιότητες και το πλάνο δράσης σε σχέση με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΚΟΑ, αποφάσισαν το ΔΣ του οργανισμού και ο επικεφαλής επιστήμονας Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την απόφαση για ανταλλαγή περαιτέρω πληροφοριών μεταξύ του Οργανισμού και του ΙδΕΚ, ούτως ώστε να καταγραφούν οι προτεραιότητες και το πλάνο δράσης.  

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, , είπε ότι η συνάντηση αποτελεί συνέχεια αυτής που είχε το ΔΣ ΚΟΑ με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Κόκκινο και στην οποία συζητήθηκαν η συνεργασία και ο από κοινού σχεδιασμός προγραμμάτων για αναβάθμιση του τομέα του αθλητισμού.  

Στη συζήτηση ο Δρ Μαστρογιαννόπουλος έκαμε αναφορά στον  πανευρωπαϊκό δείκτη καινοτομίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που δείχνει την Κύπρο να είναι η δεύτερη χώρα με την καλύτερη βελτίωση στις επιδόσεις της στην καινοτομία, εκφράζοντας την προθυμία του να βοηθήσει τον ΚΟΑ στους τομείς που τον απασχολούν.  

Το Μέλος ΔΣ ΚΟΑ Λεόντιος Τσέλεπος που ήταν ο άμεσα εμπλεκόμενος στο θέμα αυτό, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους τομείς του ΚΟΑ που χρήζουν βοήθειας και αναβάθμισης μέσω προγραμμάτων και καθοδήγησης από το ΙδΕΚ και είναι η έκδοση δελτίων υγείας αθλητών,  ο έλεγχος των ιδιωτικών σχολών γυμναστικής, το αθλητικό μητρώο Ομοσπονδιών και σωματείων του ΚΟΑ, ο αθλητικός χάρτης και ο τομέας του αθλητικού τουρισμού και η παρακολούθηση, αξιολόγηση και βελτίωση των επιδόσεων των αθλητών που περιλαμβάνονται στους σχεδιασμούς του ΚΟΑ.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Για τα πιο πάνω θέματα ο Δρ Μαστρογιαννόπουλος έκανε αρχικές εισηγήσεις/τοποθετήσεις και ανέφερε ότι υπάρχουν ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα τα οποία θα πρέπει να επιδιώξει ο ΚΟΑ για να συμμετάσχει με τη βοήθεια του ΙδΕΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home