Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρόσκληση για εγγραφή γαλακτοκομικών προϊόντων σε κατάλογο UNESCO

Offsite Team
- 14.02.2019

Πρόσκληση για εγγραφή γαλακτοκομικών προϊόντων σε κατάλογο UNESCO

Thumbnail
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για εγγραφή γαλακτοκομικών προϊόντων στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO 

Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε κοινότητες/δήμους, εταιρείες να συμμετάσχουν ως συναιτητές ή ως σχετικοί φορείς στην υποβολή αίτησης εγγραφής του χαλουμιού και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων (αναρής, τυριού φλαούνας, τυριού Ακανθούς, τραχανά, γιαουρτιού, χαλιτζιών) στον εθνικό κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι διατροφικό στοιχείο με παγκύπρια εμβέλεια, και οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής UNESCO αναφέρουν ότι θα ήταν καλό να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φορείς από κάθε γεωγραφική περιοχή της Κύπρου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν το συντομότερο με το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 99295150.

 

Η διαδικασία υποβολής αίτησης περιλαμβάνει 3 στάδια. Στο πρώτο στάδιο, με τελική ημερομηνία την 22η Φεβρουαρίου 2019 θα πρέπει να υποβληθούν περιληπτικά στοιχεία, ενώ η τελική λεπτομερής αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 7 Ιουνίου 2019, μαζί με οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό.  

Εmail: [email protected], Τηλέφωνα: 99059820, 99295150, Φαξ:

22770676, http://foodmuseum.cs.ucy.ac.cy/

Home