Προσοχή: Εργασίες στους αυτοκινητόδρομους της Κύπρου

Προσοχή: Εργασίες στους αυτοκινητόδρομους της Κύπρου

Όλες οι πληροφορίες για τις οδικές ρυθμίσεις

Στο οδικό δίκτυο δεν παρατηρείται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα το πρωί σήμερα Τετάρτη, 2 Ιουλίου. Θα διεξάγονται ωστόσο, αργότερα το πρωί, εργασίες σε διάφορα σημεία στους αυτοκινητοδρόμους.

Συγκεκριμένα, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας, στο τμήμα από την Ακτή του Κυβερνήτη, μέχρι και τη Σκαρίνου, στην κατεύθυνση προς Λευκωσία, συνεχίζεται η διεξαγωγή εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος, από τις 9.30 το πρωί, έως και τις 2.00 το απόγευμα.

Οι εργασίες άρχισαν την Δευτέρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο,Πέμπτη, 2 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά ανά πάσα στιγμή μια λωρίδα κυκλοφορίας, στην κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία, σε μήκος μέχρι ενός χιλιομέτρου περίπου κάθε φορά και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Το Τμήμα Δασών, συνεχίζει τις εργασίες ποτίσματος των φυτών στις κεντρικές νησίδες στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Λευκωσίας, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Ριζοελιάς και στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Κοφίνου.

Οι εργασίες, που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα, διεξάγονται από τις 9.00 το πρωί, μέχρι τις 3.00 το απόγευμα και αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο, Πέμπτη 2 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη της κεντρικής νησίδας, λωρίδα κυκλοφορίας, για μήκος ενός χιλιομέτρου περίπου, κάθε φορά, από τη μια κατεύθυνση μόνο όπως πιο κάτω και η τροχαία κίνηση διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας:

(α) Στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας κλείνει η κατεύθυνση προς Λευκωσία, από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς μέχρι τα όρια της Επαρχίας Λάρνακας

(β) Στον αυτοκινητόδρομο αεροδρόμιο Λάρνακας – Ριζοελιάς, κλείνει η κατεύθυνση προς αεροδρόμιο Λάρνακας, από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς, μέχρι το αεροδρόμιο

(γ) Στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Κοφίνου κλείνει η κατεύθυνση προς Κοφίνου, από τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού μέχρι και δύο χιλιόμετρα περίπου μετά την έξοδο προς Αγγλεισίδες.

Εργασίες συνεχίζονται και στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου, στη σήραγγα του αυτοκινητόδρομου, στην κατεύθυνση προς Πάφο, για συντήρηση της σήραγγας. Οι εργασίες άρχισαν την Δευτέρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή, 3 Ιουλίου. Διεξάγονται από τις 8.00 το πρωί και συνεχίζουν μέχρι τις 7.00 το βράδυ κάθε μέρα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η σήραγγα είναι κλειστή και η τροχαία κίνηση διοχετεύεται, από σημείο πριν από τη σήραγγα, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας το οποίο λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

Καλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί οχημάτων στις περιοχές όπου θα διεξάγονται τα οδικά έργα, να οδηγούν με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Προτρέπονται όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ενώ συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.  

Home