Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστό διαβατήριο

Offsite Team -
28.02.2022 - 09:56

Προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστό διαβατήριο

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

Υπόθεση υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, παραμονής ή διέλευσης υπηκόου τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, πλαστοπροσωπίας, και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, διερευνά η Αστυνομία, που προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 39 και 33 ετών.

Οι 39χρονος και 33χρονος παρουσιάστηκαν χθες στο χώρο αναχωρήσεων του Αεροδρομίου Λάρνακας για να ταξιδέψουν με πτήση σε χώρα της Ευρώπης. Κατά το διαβατηριακό έλεγχο από μέλος της Αστυνομίας, εγέρθηκαν υποψίες ότι το διαβατήριο ευρωπαϊκής χώρας που παρουσίασε ο 33χρονος ήταν πλαστογραφημένο, ενώ σε έρευνα που έγινε στη συνέχεια στις αποσκευές του, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας ευρωπαϊκής χώρας.

Τα πραγματικά στοιχεία του 33χρονου, υπηκόου αφρικανικής χώρας, εξακριβώθηκαν από τις εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια, ενώ ο ίδιος ανακρινόμενος ανάφερε ότι το πλαστογραφημένο διαβατήριο και το πλαστό δελτίο ταυτότητας, του τα προμήθευσε έναντι του χρηματικού ποσού των 400 ευρώ, ο 39χρονος.

Ο 39χρονος είχε ήδη επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, το οποίο και αναχώρησε από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ωστόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης, αυτός δεν συνεργαζόταν με το προσωπικό του αεροσκάφους, με τον κυβερνήτη του αεροπλάνου να επιστρέφει στο αεροδρόμιο Λάρνακας, κρίνοντας αναγκαία την αποβίβαση του 39χρονου. Με την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο, τον 39χρονο παρέλαβαν μέλη της Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αεροδρομίων.

Για τη σύλληψη του 39χρονου και του 33χρονου εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα. Αφού αυτοί συνελήφθησαν, τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Λάρνακας.  

Home