Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρόστιμα /Κάμερες: Πρόταση νόμου να εξαιρούνται οι Σχολές Oδηγών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
25.02.2022 - 11:33

Πρόστιμα /Κάμερες: Πρόταση νόμου να εξαιρούνται οι Σχολές Oδηγών

Μετά από παράπονα - Τα κριτήρια για να γλιτώσουν εξώδικα και Δικαστήριο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε νέες τροποποιήσεις προχωρεί η Βουλή στο σύστημα φωτοεπισήμανσης. Αυτή τη φορά η Βουλή φαίνεται να προχωρεί σε «χαλαρώσεις» για τις Σχολές Οδηγών. Ενώπιον της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής τέθηκε πρόταση νόμου ώστε να μην τιμωρούνται εγκεκριμένες Σχολές Οδηγών όταν εκπαιδευόμενοι οδηγοί υποπίπτουν σε επουσιώδεις τροχαίες παραβάσεις σε ώρα μαθήματος οδήγησης.

Η πρόταση νόμου κατατέθηκε χθες Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 στην Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής με σκοπό να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο εισηγητής της πρότασης βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε ότι «κατόπιν παραπόνων που δέχθηκα τουλάχιστον από οκτώ Σχολές Οδηγών από τον Ιανουάριο, αποφάσισα να καταθέσω την πρόταση νόμου».

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, «είναι απόλυτα δικαιολογημένα τα παράπονα αφού οι εκπαιδευόμενοι οδηγοί είναι πρόδηλο ότι θα υποπέσουν σε  επουσιώδη λάθη με κυριότερο να σταματήσουν λίγα μέτρα από την άσπρη γραμμή. Θεωρώ ότι οι συνάδελφοι θα το δουν θετικά και δεν θα επιβάλλονται άδικα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες Σχολές Οδηγών. Ωστόσο, η παράβλεψη αυτή θα αφορά μόνο σε εκπαίδευση οδηγών».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, δεν θα εκδίδεται γραπτή ειδοποίηση και δεν θα ασκείται ποινική δίωξη κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης με όχημα το οποίο ανήκει σε αδειοδοτημένο εκπαιδευτή οδηγό ή σχολή οδηγών, νοουμένου ότι η παράβαση είναι επουσιώδης και δεν έχει σοβαρή επίπτωση στην ασφαλή χρήση του οδικού δικτύου. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η πρόταση θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μεταφορων και εντός 15 ημερών θα  κατατεθεί στην Ολομέλεια για τελική συζήτηση όπου κάποια κόμματα αναμένεται να τοποθετηθούν.

Home