Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρώτα μελέτη & μετά απόφαση για αλλαγή ωραρίου στο δημόσιο

Offsite Team -
24.11.2021

Πρώτα μελέτη & μετά απόφαση για αλλαγή ωραρίου στο δημόσιο

Η μελέτη που αναμένει το υπουργείο Μεταφορών για να ξεκινήσει συζήτηση για κλιμακωτά ωράρια

Την εκπομπή ''Offsite on Air'' χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου 

Γράφει η Αλεξία Μιχαηλίδου,

Την μελέτη του ΣΒΑΚ (Σχεδίο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) αναμένει το υπουργείο Μεταφορών, πρώτού προχωρήσει στην αλλαγή ωραρίου, δήλωσε στην εκπομπή Offsite on Air, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος.

Αναφορικά με το θέμα, ο Υπουργός μίλησε για τις δύο μελέτες που αναμένει για να προχωρήσει στις απαραίτητες συζητήσεις αλλαγών και διαδικασιών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Οι δύο μελέτες αφορούν: 

•    Εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την ευρύτερη αστική περιοχή της πόλης της Λευκωσίας και

•    Μελέτη για κλιμακωτά ωράρια εργασίας με στόχο την καθιέρωση εναλλακτικών ρυθμίσεων για τις μετακινήσεις κατά τις ώρες αιχμής με απώτερο σκοπό την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όσον αφορά την μελέτη για την Λευκωσία, ο Υπουργός εξήγησε ότι πρόκειται για μια μελέτη που θα είναι αναλυτικότατη όσον αφορά:

•    που θα μπουν πεζόδρομοι

•    που θα κυκλοφορούν αυτοκίνητα με χαμηλή ταχύτητα

•    πως θα προάγεται η βιώσιμη αστική κινητικότητα και τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς

•    δημιουργία λεωφορειολωρίδων, που θα δημιουργηθεί δηλαδή το δίκτυο των λεωφορειολωρίδων και προμελέτη για τα κατασκευαστικά ούτως ώστε μετά να προχωρήσει το τμήμα δημοσίων έργων για να κατασκευάσει αυτές τις λεωφορειολωρίδες.

Για την δεύτερη μελέτη ανέφερε ότι θα είναι σε σχέση με την αλλαγή των ωραρίων δημόσιας υπηρεσίας, σχολείων και άλλων.

«Θα είναι μια μελέτη για το πόσο θα επηρεάσει το κυκλοφοριακό εάν αλλάξουμε τα ωράρια εργασίας κάποιων υπηρεσιών του δημοσίου ή και άλλων οργανισμών για να γίνουν διάφορες προσομοιώσεις, για να έχουμε κάποια αποτελέσματα, κάποια στατιστικά», ανέφερε.

Μέσω των στατιστικών εξήγησε θα μπορέσουν να θέσουν το όλο θέμα σε ένα διάλογο με τους κοινοτικούς εταίρους, για να αποφασίσουν  αν πρέπει να αλλάξουν κάποια ωράρια εργασίας για να βελτιωθεί το θέμα του κυκλοφοριακού.

Σε ερώτηση αν υπάρχει συζήτηση για κλιμακωτά ωράρια εργασίας ειδικότερα τις ώρες αιχμής, ο Υπουργός απάντησε ότι αυτό θα έρθει μετά από την κατάθεση μελέτης του ΣΒΑΚ (Σχεδίο

Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας). 

«Όταν τελειώσει η μελέτη του ΣΒΑΚ και έχουμε αποτελέσματα, τότε θα συζητήσουμε για κλιμακωτά ωράρια και τι πρέπει να αλλάξει, γιατί θέλουμε να επιλύσουμε το κυκλοφοριακό. Δεν θέλουμε να το μεταφέρουμε από μια ώρα στην άλλη, για αυτό πρώτα να έρθουν τα στατιστικά, οι μελέτες τεκμηριωμένα και μετά θα μπούμε σε συζήτηση το τι πρέπει να αλλάξει και πότε», δήλωσε σχετικά για το θέμα αλλαγής ωραρίων

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην εκπομπή 'Offsite on Air' ο κ. Γιάννης Καρούσος:

Home