Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος και Online

Offsite Team -
28.07.2020 - 08:33

Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος και Online

Thumbnail
Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 28/07/2020

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λεμεσό και η διαπίστωση πως ο ιός βρίσκεται στην κοινότητα, το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ το οποίο εγκρίνεται σήμερα, η προσπάθεια να μπει φρένο στις καταχρήσεις στο ΓεΣΥ καθώς και η ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα (28/7) στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πονοκέφαλος Λεμεσός και μαζικές συναθροίσεις», γράφει στο κύριο της θέμα ότι το φάντασμα του κορωνοϊού πλανάται και πάλι πάνω από την Κύπρο και πως από τα 38 συνολικά κρούσματα από τις 13 Ιουλίου τα 18 ήταν στη Λεμεσό. Αλλού γράφει πως ο Αναπληρωτής ΓΔ του ΟΑΥ Αθως Τσινωντίδης επιβεβαιώνει ότι ΓεΣΥ αιμορραγεί, υποστηρίζοντας πως αυτό δεν αφορά την οικονομική κατάσταση και τη βιωσιμότητα του συστήματος αλλά το μέγεθος των καταχρήσεων από ειδικούς γιατρούς. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Τουρκία συνεχίζει τα παιγνίδια με το Oruc Reis.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Η εφημερίδα «Πολίτης» στο κύριο της θέμα «Ψήφισμα και βλέπουμε από Οκτώβρη για το Κυπριακό», γράφει πως στο ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα υπάρχει η απαίτηση για ενισχυμένη δικοινοτική συνεργασία. Αλλού, γράφει πως φρένο στις καταχρήσεις βάζει ο ΟΑΥ θέτοντας περιορισμούς από τον αριθμό των επισκέψεων μέχρι τις ιατρικές πράξεις και την έκδοση παραπεμπτικών. Σε άλλο της θέμα γράφει πως μετά την Αγλαντζιά, άλλη μια κοινότητα, το Παλαιχώρι, ξεσηκώνεται για την εγκατάσταση μεταναστών.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Σημαντική βοήθεια από τρεις», γράφει στο κύριο της θέμα ότι βελτιώσεις στο ψήφισμα του ΣΑ πέτυχε η Κυπριακή Δημοκρατία με τη συμβολή της Ρωσίας, Κίνας και Γαλλίας. Αλλού, γράφει ότι οι Αρχές τέθηκαν ξανά σε συναγερμό αφού επιβεβαιωμένα ο κορωνοϊός κυκλοφορεί στην κοινότητα. Σε άλλο της θέμα γράφει πως από τα 6 εκ ευρώ ξεκινά ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε για άδεια για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Δώστε στήριξη στους μικρομεσαίους», γράφει στο κύριο της θέμα ότι έκκληση προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών να ακούσουν την κραυγή απόγνωσης των μικρομεσαίων απηύθυνε ξανά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΜΕΑ. Αλλού, γράφει για τα τρία νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Λεμεσό κάτι που επισφραγίζει τις ανησυχίες για την έκταση του ιού στην κοινότητα. Σε άλλο της θέμα, γράφει για τους σαφείς όρους που έθεσε χθες η Επιτροπή Εσωτερικών για τις πολιτογραφήσεις και την παραχώρηση διαβατηρίων έναντι επενδύσεων.

Τέλος, η αγγλόφωνη «Cyprus Mail», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δεν θέλουμε να μιλάμε για τοπική καραντίνα», γράφει πως ο Δήμαρχος της Λεμεσού καλεί τους πολίτες να συμπεριφέρονται υπεύθυνα καθώς σημειώνει ένας τοπικός περιορισμός είναι κάτι που δεν θέλουν να σκέφτονται. Αλλού, γράφει πως η Μεγάλη Βρετανία έχει μετακινηθεί στην κατηγορία Β΄ των χωρών για την είσοδο ταξιδιωτών στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σε άλλο της θέμα γράφει για το ΓεΣΥ πως μπαίνουν όρια στον αριθμό των επισκεπτών στους ειδικούς γιατρούς.

Home