Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΒ - ΕΚΚ: Τα είπαν για τα ανείσπρακτα πρόστιμα

Offsite Team -
28.01.2022 - 14:30

ΠτΒ - ΕΚΚ: Τα είπαν για τα ανείσπρακτα πρόστιμα

Για ανείσπρακτα πρόστιμα και σημασία τομέα παροχής υπηρεσιών συζήτησαν η Πρόεδρος Βουλής και ηγεσία ΕΚΚ

Η σημασία του τομέα παροχής υπηρεσιών για την κυπριακή οικονομία, τα ανείσπρακτα πρόστιμα που επιβάλλονται από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) και οι διακανονισμοί οφειλών ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ, σε συνάντηση την Παρασκευή με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Προέδρου Βουλής, έγινε ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων για ζητήματα που αφορούν την αποστολή και τις αρμοδιότητες της ΕΚΚ. Ειδικότερα, αναφέρεται, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τις ομάδες εποπτευομένων, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΚΚ, τις προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς ιδιαίτερα όσον αφορά την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, καθώς και την κατάσταση των ανείσπρακτων προστίμων που επιβάλλονται από την Επιτροπή και τους διακανονισμούς οφειλών στους οποίους προβαίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

 

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σημασία του έργου που έχει να επιτελέσει η ΕΚΚ, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του τομέα παροχής υπηρεσιών για την κυπριακή οικονομία, καθώς και την αποτελεσματική εποπτεία του εν λόγω τομέα. Αναφέρθηκε επίσης στις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΚΚ, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών ειδικότερα υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, προστίθεται.

 

Η Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε επίσης τους εκπροσώπους της ΕΚΚ για την ανάληψη ενεργειών προς ενίσχυση της αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ Βουλής των Αντιπροσώπων και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου  στο πλαίσιο ψήφισης νομοθεσιών που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής, καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλίας για μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΚΚ τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και διεθνές επίπεδο σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της αξιοπιστίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως οικονομικού κέντρου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home