Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ρεύμα: Μείωση ακόμη και στη διμηνία ο στόχος

Offsite Team -
14.09.2021 - 19:24

Ρεύμα: Μείωση ακόμη και στη διμηνία ο στόχος

Thumbnail
Εντατικές επαφές Κυβέρνησης με ΡΑΕΚ και ΑΗΚ

Εντατικές είναι οι προσπάθειες για μείωση ακόμη και στους επόμενους λογαριασμούς του Ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite ο στόχος από πλευράς κυβέρνησης είναι η μείωση να ξεκινήσει για τους πολίτες από την επόμενη διμήνια στους λογαριασμούς του Ηλεκτρικού ρεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), στην παρουσία της Υπουργού Ενέργειας κας Νατάσας Πηλείδη και του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα που αφορά την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και έγινε μια πρώτη διαβούλευση σε σχέση με το θέμα μείωσης της τιμής

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στο μεταξύ αύριο, η Υπουργός Ενέργειας και ο Υπουργός Οικονομικών θα έχουν  συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου για το θέμα που αφορά τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Κυβέρνησης για εξεύρεση τρόπων ώστε να υπάρξει μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος προς όφελος των καταναλωτών. 

Παράλληλα μετά από συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ η υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση μιας στρατηγικής, η οποία να έχει βραχυπρόθεσμες δράσεις για στοχευμένη αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ούτως ώστε να επιτευχθεί η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, με τρόπο που να είναι επωφελής για τον καταναλωτή, αλλά και να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος.

Home