Σε «αναμμένα κάρβουνα» 1296 αστυνομικοί λόγω μισθών

Σε «αναμμένα κάρβουνα» 1296 αστυνομικοί λόγω μισθών

Οι κανονισμοί που δεν προχώρησαν - Κατ’επείγον νομοσχέδιο (Δηλώσεις)

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται 1296 αστυφύλακες και ειδικοί αστυνομικοί αναφορικά με τη μισθολογική τους ανέλιξη. Ο αριθμός αυτών των αστυνομικών είναι στο περίμενε από  τον Ιούλιο του 2019 οπότε και εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Βουλή τροποποιητικοί κανονισμοί. Σύμφωνα με τους κανονισμούς  δίνονται προαγωγές και αυξήσεις μισθών σε αστυνομικούς και πυροσβέστες.

>>> Γιολίτη: Διορθώνεται η διάκριση σε αστυνομικούς και πυροσβέστες <<<

 

«Αστυνομικοί δυο ταχυτήτων»

Ωστόσο, από τότε οι κανονισμοί αυτοί έμειναν σε κάποιο συρτάρι και δεν προχώρησαν, αφού νομοτεχνικά δεν κάλυπταν την ανέλιξη των αστυνομικών, πυροσβεστών και ειδικών αστυνομικών..Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου Κυριάκος Χαραλάμπους μιλώντας στην Offsite, ανέφερε ότι δημιουργήθηκαν αστυνομικοί δυο ταχυτήτων αφού όσοι διορίστηκαν μετά την 25η Ιουλίου 2002 στις συνδυασμένες μισθοδοτικές κλίμακες Α3-Α5-Α7.δεν επωφελήθηκαν, εν αντιθέσει με τους συναδέλφους τους που διορίστηκαν πριν από την 25η Ιουλίου.

Τα ίδια ισχύουν και για τους ειδικούς αστυνομικούς που διορίστηκαν μεταξύ 16/05/1997 και 11/07/2002 στις συνδυασμένες μισθοδοτικές κλίμακες της θέσης τους Α1-Α3-Α5,  εν συγκρίση με όσους διορίστηκαν μετά τις 11 Ιουλίου του 2002 στις συνδυασμένες μισθοδοτικές κλίμακες της θέσης τους Α1-Α2-Α5. 

«Βρισκόμαστε σε διάλογο - καμιά αντιπαράθεση»

Ο κ. Χαραλάμπους δήλωσε ότι «ήδη βρισκόμαστε σε διάλογο με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και αναμένουμε ότι οι κανονισμοί θα κατατεθούν  το συντομότερο στην Ολομέλεια της Βουλής. Θέλουμε να τελειώσει το ζήτημα».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου τόνισε ακόμα ότι «δεν θέλουμε να έλθουμε σε αντιπαράθεση με κανένα, τη στιγμή που βρισκόμαστε σε επαφές για επίλυση του προβλήματος και σε καμιά περίπτωση αστυνομικοί δεν πρόκειται να βρεθούν στους δρόμους. Συνιστώ ψυχραιμία στα μέλη μας και στους 1296 αστυνομικούς και ειδικούς αστυνομικούς που επηρεάζονται».

Κατατίθεται νομοσχέδιο άμεσα

Όπως ανέφερε στην Offsite, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου την ερχόμενη Παρασκευή θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα εξετάσει η Επιτροπή. Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι «στόχος είναι το νομοσχέδιο να εξεταστεί κατ’επείγον ώστε μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020 οπότε ολοκληρώνονται οι εργασίες της Βουλής λόγω θερινών διακοπών να έχουμε αποτέλεσμα».

Home