Σε κίτρινο συναγερμό η Κύπρος - Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο καιρού

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόµενα δυνατό να είναι έντονα ή και παρατεταµένα. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, ενώ σε περιοχή καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας , η κίτρινη προειδοποίηση αφορά ισχυρές καταιγίδες που πιθανόν να επηρεάσουν τοπικά το νησί, ενώ η ένταση της βροχής είναι δυνατόν να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστόμετρα ανά ώρα.

Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να πλησιάσει τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τρίτη, περίοδοι µε συννεφιά θα εναλλάσσονται µε κυρίως αίθριο καιρό, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα. Στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το µεσηµέρι θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

10