Σε προμήθεια 9εκ. μασκών για όλο τον πληθυσμό προχωρά η Κύπρος

Σε προμήθεια 9εκ. μασκών για όλο τον πληθυσμό προχωρά η Κύπρος

Το υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει σε διαγωνισμό για την προμήθεια 9 εκατομμυρίων μασκών,

Η Κύπρος προχωρεί με την εφαρμογή του μέτρου για χρήση προστατευτικής μάσκας από το σύνολο του πληθυσμού. Αυτό ανέφερε κατά την διάσκεψη τύπου στο Προεδρικό το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας.

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Ιωάννου σε ερώτηση αναφορικά στην έλλειψη μασκών από νοσηλευτήρια και φαρμακεία και αν υπάρχει τρόπος να μεριμνήσει η κυβέρνηση να κατασκευαστούν μάσκες στην Κύπρο, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι οι συγκεκριμένες μάσκες έχουν κάποιες προδιαγραφές και βάση αυτών των προδιαγραφών δεν κατέστη δυνατή η κατασκευή τους στην Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι οι εντολές του ΠΟΥ αυτή τη στιγμή είναι πως δεν είναι αναγκαία η χορήγηση μασκών σε όλο τον πληθυσμό, για να σημειώσει ότι δύο χώρες στην ΕΕ έχουν προχωρήσει σε υιοθέτηση της πρότασης όπως όλος ο πληθυσμός φοράει μάσκες.

«Επειδή υπάρχει και μια τάση προς αυτή την κατεύθυνση από την περασμένη Δευτέρα έχω δώσει οδηγίες στη Διεύθυνση Αγορών και Προμηθειών όπως προχωρήσει σε διαγωνισμό για την προμήθεια 9 εκατομμυρίων μασκών, με ένα κόστος 3 εκατομμύρια ευρώ και αναμένω τα αποτελέσματα αυτού του διαγωνισμού, που πρέπει να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας», είπε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι πάρα τις οδηγίες του ΠΟΥ και η Κύπρος προληπτικά να προχωρήσει στην εφαρμογή και αυτού του μέτρου.

Home