Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σεξουαλική κακοποίηση ακόμα και σε νήπια στην Κύπρο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
08.10.2021 - 06:00

Σεξουαλική κακοποίηση ακόμα και σε νήπια στην Κύπρο

Ισχύει ο νόμος της σιωπής και πολλές υποθέσεις δεν καταγγέλλονται καν / Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τρομάζουν οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στην Κύπρο. Όπως πληροφορούμαστε, η Αστυνομία βρίσκεται μπροστά από μια τραγική πραγματικότητα αφού προκύπτουν καταγγελίες και για σεξουαλική κακοποίηση ακόμα και νηπίων ηλικίας 2 και 3 ετών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μετά τις σχεδόν καθημερινές πληροφορίες των τελευταίων ημερών η Αστυνομία δημοσιοποίησε των αριθμό των καταγγελιών που έγιναν φέτος και ανέρχονται στις 203. Όπως πληροφορούμαστε, τα περιστατικά μπορούν να σημειωθούν τόσο στο οικογενειακό περιβάλλον, όσο και στο σχολικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι  οι σεξουαλικές κακοποιήσεις σε μωρά 2 και 3 ετών σημειώνονται από το οικογενειακό περιβάλλον των ανηλίκων ή γείτονες.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Κάποιοι δεν  μιλούν

Απ’ εκεί και πέρα όπως σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις έτσι και στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ισχύει ο νόμος της σιωπής και πολλές υποθέσεις δεν καταγγέλλονται καν. Με βάση στοιχεία ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων αφορά κορίτσια, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για αγόρια.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Σύμφωνα με την διευθύντρια Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων του Αρχηγείου της Αστυνομίας, Κυριακή Λαμπριανίδου,  οι γονείς έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν αφού πρέπει να παρακολουθούν πολύ στενά τα παιδιά τους. Όπως είπε, «οι γονείς οφείλουν να πληροφορήσουν τα παιδιά τους και να τα πείσουν να σέβονται το σώμα τους. Κυρίως όμως τα παιδιά οφείλουν να λένε ότι τους συμβεί».

Η κα Λαμπριανίδου ανέφερε ακόμα ότι η Αστυνομία βασίζεται στον «Περί Πρόληψης της Καταπολέμησης και Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Νόμο που καλύπτει και αδικήματα παιδικής πορνογραφίας (Άρθρο 91/ 1).

Σημειώνεται ότι τα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης ανηλίκων δεν διαχωρίζονται και εξετάζονται με τον ίδιο αυστηρό νόμο.

Home