«Σχέδιο» μεταναστών των κατεχομένων επηρεάζει εγκλωβισμένους

«Σχέδιο» μεταναστών των κατεχομένων επηρεάζει εγκλωβισμένους


Αποκαλύψεις αναμένονται στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής

Ένα τεράστιο θέμα με πολιτικές διαστάσεις συζητεί την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 στις 09:10 το πρωϊ η Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής. Οι εγκλωβισμένοι θα απασχολήσουν τα μέλη της Επιτροπής και εκεί θα βρεθεί ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου για να δώσει στοιχεία.

Η νέα προκλητική ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος με τους «κανονισμούς» για μετανάστες ώστε η διαμονή τους στις κατεχόμενες περιοχές να μην υπερβαίνει τους τρεις μήνες ή τις 45 ημέρες επηρεάζει τους εγκλωβισμένους Καρπασίτες, ακόμα και Μαρωνίτες.

Το «σχέδιο» των κατοχικών Αρχών αρχικά δεν επηρέαζε τους εγκλωβισμένους, αλλά στη συνέχεια δεν έκαναν εξαιρέσεις. Άξιο αναφοράς ότι επιβλήθηκε πρόστιμο 182 ευρώ σε «μετανάστη» γιατί παραβίασε το «νόμο».

ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ

Παράλληλα, στην Επιτροπή θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για τις επιδιορθώσεις κατοικιών στο Ριζοκάρπασο ενώ αυτή τη στιγμή τρέχει σχέδιο για την εγκατάσταση νεαρών ζευγαριών. Παράλληλα, μείζονος σημασίας είναι το θέμα επανεγκατάστασης εγκλωβισμένων στη γή τους που μπορεί να γίνει σε βάθος ενός η δυο ετών. Ο κ. Φωτίου θα δώσει στοιχεία και θα απαντήσει σε αριθμό ερωτήσεων.

Πέραν του Επιτρόπου Προεδρίας, στη συνεδρία θα βρεθούν εκπρόσωποι των Υπ. Οικονομικών και Εξωτερικών, οι Κοινοτάρχες των κατεχομένων Αγ. Τριάδος, Γιαλούσας και Ριζοκαρπάσου, εκπροσώποι των παιδιών Εγκλβισμένων Καρπασίας και των Σωματείων «Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία» και «Ριζοκάρπασο».

Home