ΣΙΚΑΑ & Υφ. Τουρισμού συζήτησαν προβλήματα κέντρων αναψυχής

ΣΙΚΑΑ & Υφ. Τουρισμού συζήτησαν προβλήματα κέντρων αναψυχής

Η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου «ενημερώθηκε από τον Σάββα Περδίο για διάφορα θέματα που αφορούν τον κλάδο

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου, μεταξύ των οποίων τα ενοίκια και η πληρωμή των δόσεων στις Τράπεζες, συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο.  

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι «αντιπροσωπεία του ΣΙΚΑΑ είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, στον οποίο τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της άδικης μεταχείρισης του στη διαδικασία λήψης των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19. Επίσης υποβλήθηκαν εισηγήσεις για επίλυση χρόνιων προβλημάτων όπως η εποχικότητα, ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η έκδοση των αδειών λειτουργίας».

 

Η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου «ενημερώθηκε από τον Σάββα Περδίο για διάφορα θέματα που αφορούν τον κλάδο, μεταξύ των οποίων το προτεινόμενο από το Υφυπουργείο Τουρισμού νομοσχέδιο για τη λειτουργία των Κέντρων Αναψυχής καθώς και σχέδια αναβάθμισης κέντρων αναψυχής που θα ανακοινωθούν σύντομα».

 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η αντιπροσωπεία του ΣΙΚΑΑ ζήτησε «από τον Υφυπουργό Τουρισμού να μεταφέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο τον έντονο προβληματισμό της για τα θέματα των ενοικίων και των δόσεων στις τράπεζες που παραμένουν άλυτα και απειλούν με χρεωκοπία πάρα πολλές επιχειρήσεις με τραγικές συνέπειες για την κοινωνία και την Κύπρο γενικότερα».  

Η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου «συνεχάρη και ευχαρίστησε τους  ιδιοκτήτες τουριστικών ακινήτων που έδειξαν κατανόηση στις δύσκολες συνθήκες που περνά ο κλάδος, αποδεχόμενοι μεγάλες μειώσεις και ευκολίες πληρωμής στους ενοικιαστές τους. Υπάρχουν όμως κάποιοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί και δεν αποδέχονται καμία ρύθμιση στα ενοίκια".

Ο ΣΙΚΑΑ καλεί τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες "έστω και την υστάτη να δείξουν κατανόηση και να προσέλθουν σε διάλογο με τους ενοικιαστές για εξεύρεση κοινά αποδεκτών και λογικών ρυθμίσεων για τα ενοίκια».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home