Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σήμερα η παρουσίαση της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς

Offsite Team -
04.01.2021

Σήμερα η παρουσίαση της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς

Thumbnail
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα καταχωρούν τα απαραίτητα στοιχεία όσοι εμβολιάζονται

Παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα 4/1 η νέα πύλη (πλατφόρμα) εμβολιασμών για τη νόσο COVID-19.

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκος Κόκκινος, θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου σήμερα Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021, στις 11:30πμ, για παρουσίαση της νέας πύλης εμβολιασμών για τη νόσο COVID-19, στην αίθουσα του Υπουργείου Οικονομικών ενώ παρουσίαση θα γίνει και από την Αν. Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας δρα Όλγα Καλακούτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, μίλησε στην εκπομπή της DigitalTV «Βusiness Hour»,σχετικά με την ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα καταχωρούν τα απαραίτητα στοιχεία όσοι εμβολιαστούν, σημειώνοντας πως αυτή έχει αναπτυχθεί κάτω από τον εποπτικό, σχεδιαστικό και συντονιστικό ρόλο του Υφυπουργείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο και θα την χρησιμοποιεί.  

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας η πλατφόρμα είναι έτοιμη, ενώ αυτή τη στιγμή γίνεται εκπαίδευση στους νοσοκόμους και στο προσωπικό που θα την χρησιμοποιεί. 

Αμφίδρομη επικοινωνία υπουργείου - πολιτών μέσω της πλατφόρμας

«Έχει δύο πύλες εισόδου. Η μία είναι η διακίνηση των εμβολίων από την ώρα παραγγελίας, παραλαβής, διανομής στα ιατρικά κέντρα και η διάθεση τους προς τους πολίτες και η άλλη είναι ο πολίτης να κλείσει το ραντεβού του και να πάει να κάνει το εμβόλιο του ανάλογα με το πρωτόκολλο και τη σειρά προτεραιότητας που καθορίζει το Υπουργείο Υγείας», σημείωσε ο κ. Κόκκινος, τονίζοντας ταυτόχρονα πως είναι μια πλατφόρμα την οποία θα χρησιμοποιούν και οι πολίτες και το Υπουργείο Υγείας ώστε να μπορούν να έχουν αμφίδρομη επικοινωνία

«Παράδειγμα. Αν πάω εγώ να βάλω σήμερα το εμβόλιο μου θα πρέπει στην παραλαβή να μου δοθεί ένα πιστοποιητικό για να καταγραφεί στην πλατφόρμα, από ποια εταιρεία είναι, από ποια παρτίδα παραλαβής είναι και να σχεδιαστεί και να προγραμματιστεί ταυτόχρονα η μέρα και η ώρα του δεύτερου εμβολιασμού, καθώς το δεύτερο εμβόλιο θα πρέπει να είναι από την ίδια παρτίδα παραγωγής», όπως επεξήγησε.

Η διαδικασία για να εγγραφεί κάποιος στην πλατφόρμα 

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, ερωτηθείς σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για να εγγραφεί κάποιος στην πλατφόρμα εξήγησε πως όσοι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στο ΓεΣΥ θα μπορούν να πετύχουν είσοδο στην πλατφόρμα με το όνομα και τον κωδικό που έχουν για το ΓεΣΥ. Από την άλλη, όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΓεΣΥ θα πρέπει να κάνουν μια εγγραφή μέσα από οδηγίες που θα δώσουν οι αρμόδιοι. 

Ταυτόχρονα, αν υπάρχουν ηλικιακές ομάδες, η άτομα, σημείωσε ο Υφυπουργός, τα οποία δεν μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά την εγγραφή τους, ή δεν έχουν κάποιον να τους βοηθήσει να το κάνουν, τότε θα λειτουργήσει κέντρο υποστήριξης και για αυτά τα άτομα ώστε να εξυπηρετηθούν.

Home