Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

SMS σε Α’ επαφές Κορωνοϊού – Θα τους κάνουν «καρδιακούς» 

Offsite Team -
09.11.2020 - 20:37

SMS σε Α’ επαφές Κορωνοϊού – Θα τους κάνουν «καρδιακούς» 

Thumbnail
Καταγγελία: Μου έστειλαν sms ότι είμαι πρώτη επαφή και «για περισσότερες πληροφορίες» να επισκεφτώ την ιστοσελίδα ΓΤΠ

Απίστευτα πράματα φαίνεται να συμβαίνουν ως προς την διαχείριση της πανδημίας στην Κύπρο αφού πρώτες επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, την ώρα που παραμένουν αυτοπεριορισμένοι και αναμένουν πότε θα τους ειδοποιήσουν για να κάνουν το τεστ, λαμβάνουν μήνυμα από τις Αρχές του κράτους, ότι δηλώθηκαν ως πρώτη επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και την ίδια ώρα τους παραπέμπουν στην ιστοσελίδα του ΓΤΠ για «περισσότερες πληροφορίες»

Αναγνώστης κατήγγειλε, εξοργισμένος, στην Offsite το όλο θέμα, τονίζοντας εμφανώς εκνευρισμένος: «Περιμένουμε να μας πουν πότε θα πάμε για τεστ, και αντ’ αυτού μας στέλνουν μήνυμα να μπούμε στο ίντερνετ να διαβάσουμε για περισσότερες πληροφορίες. Είμαι 74 χρονών, δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν έχω ούτε κομπιούτερ, ούτε μπαίνω ίντερνετ από το κινητό μου. Αν δεν πάμε από τον Κορωνοιό, θα πάμε από την καρδία μας, όπως συμπεριφέρονται». 

Το sms αναφέρει: «Αγαπητέ/η χχχχχχχ ΑΔΤ χχχχχχχ θα θέλαμε να σας αναφέρουμε και γραπτώς ότι κατά την διαδικασία ιχνηλάτησης επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID19 αξιολογηθήκατε ως στενή επαφή. Επίσημες οδηγίες θα βρείτε εδώ: https://www.pio.gov.cy/coronavirus»

Αν και όπως φαίνεται το sms αποστέλλεται ενημερωτικά, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έπρεπε να είχαν λάβει υπόψη τόσο την ψυχολογική φόρτιση που βρίσκονται οι α’ επαφές όσο και το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες δεν γνωρίζουν τα της τεχνολογίας. Παράλληλα θα έπρεπε να είχαν προσθέσει στο μήνυμα ότι ο/η παραλήπτης θα ειδοποιηθούν σύντομα τηλεφωνικώς για να διευθετηθεί το τεστ, ενώ παράλληλα θα έπρεπε να έγραφαν τα τηλέφωνα αναφοράς σε περίπτωση που οι παραλήπτες παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν με κάποιον καθώς επίσης να τους επεσήμαναν και τις υποχρεώσεις τους -ότι δηλαδή πρέπει να είναι σε περιορισμό για 14 ημέρες-, σημείωσαν στην Offsite ιατρικοί κύκλοι, οι οποίοι κλήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο πάνω είναι το πρώτο sms που λαμβάνουν πρώτες επαφές όπου ενημερώνονται επίσημα από το κράτος ότι είναι πρώτες επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος. 

Home