Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στ. Κυριακίδου: Πιο απαραίτητη από ποτέ η δωρεά αίματος

Offsite Team -
14.06.2020 - 09:58

Στ. Κυριακίδου: Πιο απαραίτητη από ποτέ η δωρεά αίματος

Thumbnail
Η Επίτροπος Κυριακίδου για την παγκόσμια ημέρα αιμοδοτών

To μήνυμα ότι η δωρεά αίματος, είναι σήμερα, στο πλαίσιο της πανδημίας, πιο απαραίτητη από ποτέ, στέλνει για την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοτών, η αρμόδια για την Υγεία Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου.

Συγκεκριμένα, η Επίτροπος δήλωσε ότι "αυτή την Κυριακή, την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοτών, θέλω να αποτίσω φόρο τιμής σε όλους όσους δωρίζουν αίμα και πλάσμα αίματος, και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε ανθρώπους που σώζουν ζωές με αυτόν τον τρόπο".

Όπως υπενθυμίζει, "χωρίς τις υπέροχες δωρεές σας δεν θα ήταν διαθέσιμες μεταγγίσεις, εγχειρήσεις και ορισμένα φάρμακα".

Η Επίτροπος σημειώνει ότι "κάθε χρόνο στην ΕΕ, περίπου 25 εκατομμύρια μεταγγίσεις αίματος χρησιμοποιούνται σε μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις που σώζουν ζωές. Επιπλέον, περίπου 8 εκατομμύρια λίτρα πλάσματος αίματος χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σωστικών φαρμάκων για καταστάσεις όπως η αιμορροφιλία και για να βοηθήσουν εκείνους με ανοσολογική ανεπάρκεια".

"Φέτος, καθώς συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της πανδημίας COVID-19, οι δωρεές σας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ", τονίζει η Στ.Κυριακίδου.

"Καθ `όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ζητήσαμε από τους αιμοδότες να συνεχίσουν τις βασικές υπηρεσίες τους για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Ήταν ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, παρά όλες τις δυσκολίες, η προθυμία των πολιτών της ΕΕ να δωρίσουν βοήθησε στη διατήρηση των συνολικών επιπέδων παροχής αίματος - αυτή είναι η αλληλεγγύη για την οποία αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια", αναφέρει.

"Καθώς τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη την ΕΕ αρχίζουν να απομακρύνονται από τα περιοριστικά μέτρα και η εκλεκτική χειρουργική ξεκινά και πάλι, σε πολλές χώρες χρειάζονται τώρα νέες δωρεές αίματος για να διασφαλιστεί ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν να συνεχιστούν. Χρειαζόμαστε επίσης νέες δωρεές πλάσματος αίματος, το οποίο παίζει ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση του COVID-19. Νοσοκομεία και υπηρεσίες αίματος σε ολόκληρη την ΕΕ χρησιμοποιούν ή δοκιμάζουν πλάσμα που έχει δωρηθεί από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από COVID-19 για να ενισχύσουν την ικανότητα των νέων ασθενών να καταπολεμήσουν τον ιό. Οι εταιρείες αναπτύσσουν επίσης νέα φάρμακα από αυτό το πλάσμα. Η δωρεά πλάσματος είναι επομένως πιο σημαντική από ποτέ", τονίζει η Επίτροπος.

"Ένα πράγμα θα παραμένει πάντα σταθερό: με δωρεά αίματος, οι δότες σώζουν ζωές. Και για αυτό, θα είμαστε πάντα ευγνώμονες", καταλήγει.

ΚΥΠΕ

 

ΤΩΡΑ/ Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό

Offsite Team -
28.06.2022 - 19:06

ΤΩΡΑ/ Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό

ΧΑΡΤΗΣ - Οι πρώτες πληροφορίες

Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε για ακόμη μια φορά τη Λεμεσό. 

>>>> Δείτε ΕΔΩ: Τι είναι η σμηνοσειρά σεισμών που ταρακουνεί τη Λεμεσό

Μέσα σε διάστημα περίπου μίας ώρας σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός με επίκεντρο τη Λεμεσό, ενώ πολίτες αναφέρουν πως ήταν πιο αισθητός από τον πρώτο.

Θυμίζουμε πως ο πρώτος σεισμός 2,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 17:57, 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λεμεσού με επίκεντρο την περιοχή της Γερμασόγειας.

 

neos-sismos

neos sismos

Home