Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στα 35 χιλιόμετρα από Καρπασία η πετρελαιοκηλίδα

Offsite Team -
31.08.2021 - 16:17

Στα 35 χιλιόμετρα από Καρπασία η πετρελαιοκηλίδα

Συσκέψεις στα κατεχόμενα - Συνεννόηση με το τουρκικό αρμόδιο υπουργείο

Συσκέψεις πραγματοποιούνται στα κατεχόμενα με τη συμμετοχή του «υπουργού περιβάλλοντος και τουρισμού» Φικρί Ατάογλου, ο οποίος δήλωσε ότι η πετρελαιοκηλίδα βρίσκεται στα 35 χιλιόμετρα από την Καρπασία ενώ ήδη εφαρμόζονται μέτρα για να εμποδιστεί.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ατάογλου είπε ακόμα ότι ήδη συστάθηκε «ειδική ομάδα» και αναφέρθηκε στην τεράστια περιβαλλοντική θαλάσσια καταστροφή.

Είπε ακόμα ότι τοποθετήθηκαν ειδικά φράγματα ώστε να εμποδίσουν την εξάπλωση της κηλίδας σε περίπτωση που φτάσει κοντά στην περιοχή.

«Όμως δεν είναι αρκετά τα φράγματα που τοποθετήσαμε και ελπίζουμε ότι η τα πλοία που έφτασαν από την Τουρκία να μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε την εξάπλωση της κηλίδας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα τρία πλοία από την Τουρκία είπε ότι αυτά είναι εφοδιασμένα με ειδικές συσκευές ενώ παρακολουθείται η πορεία της κηλίδας από δορυφορικές εικόνες και από ντρόουνς.

Εξάλλου, όπως μεταδίδεται, το «επιτροπή κρίσεων» υπό τον «υφυπουργό» Χουσεΐν Αμτσαογλού συνήλθε σήμερα και συζήτησε την κατάσταση με τους ειδικούς από την Τουρκία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αμτσαογλού είπε ότι στήθηκαν εμπόδια στα 400 μέτρα στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Καρπασίας ενώ στην περιοχή περιπολούν δύο πλοία του «λιμενικού».

Σε συνεννόηση με το τουρκικό αρμόδιο υπουργείο για την πετρελαιοκηλίδα το ψευδοκράτος

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις του στο παράνομο ΤΑΚ είπε ότι οι «αρμόδιες υπηρεσίες» του ψευδοκράτους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο θέμα της πετρελαιοκηλίδας από τη Συρία.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ είπε ότι συζήτησε το θέμα με τον «υπουργό περιβάλλοντος» Φικρί Ατάογλου ενώ βρίσκεται και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές και πρόσθεσε ότι ήδη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι.

Καθησύχασε τους πολίτες σημειώνοντας ότι έχουν παρθεί και εφαρμόζονται μέτρα για την αποτροπή της θαλάσσιας περιβαλλοντικής καταστροφής.

Εξάλλου σε δηλώσεις της η «υπουργός έργων και τηλεπικοινωνιών» Ρεσμιγιέ Τσανάλταϊ είπε ότι το θέμα της πετρελαιοκηλίδας είναι ένα «θέμα διεθνές» ενώ απειλείται ολόκληρη η ανατολική παράκτια περιοχή Καρπασίας.

Σε δηλώσεις της στον παράνομο «Μπαϊράκ» είπε ότι ήδη το «γραφείο κρίσεων» συνήλθε και παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά ενώ στα κατεχόμενα μετέβησαν ειδικοί από την Τουρκία για να συνδράμουν στις προσπάθειες του ψευδοκράτους.

ΚΥΠΕ

Home