Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στα γραφεία του ECDC στη Σουηδία η Επίτροπος Κυριακίδου

Offsite Team -
07.01.2022

Στα γραφεία του ECDC στη Σουηδία η Επίτροπος Κυριακίδου

«Στη Σουηδία, σχεδόν το 85% του ενήλικου πληθυσμού έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως,

Τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους εμβολιασμούς και την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος της Σουηδίας θα συζητήσει κατά την επίσκεψή της στη χώρα τη Δευτέρα η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

 

Η κ. Κυριακίδου θα συναντηθεί στη Στοκχόλμη με την Υπουργό Υγείας Λένα Χάλενγκρεν, με την οποία θα εξετάσουν την εξέλιξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού της Σουηδίας, αλλά και τα επόμενα βήματα που αφορούν τις προτάσεις που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Μετά τη συνάντηση η κ. Κυριακίδου θα επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), όπου η Επίτροπος και η Σουηδή Υπουργός θα συναντηθούν με τη διευθύντρια του ECDC Άντρεα Άμον.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 

«Στη Σουηδία, σχεδόν το 85% του ενήλικου πληθυσμού έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως, ποσοστό πραγματικά εντυπωσιακό. Ωστόσο, η ταχεία διασπορά της Όμικρον στην Ευρώπη και παγκοσμίως δείχνει ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες για τον εμβολιασμό και την αναμνηστική δόση, ώστε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από τις σοβαρότερες επιπτώσεις του ιού», τόνισε σε δήλωσή της η κ. Κυριακίδου.  

«Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων πρωτοστατεί στην κοινή μας αντίδραση κατά της πανδημίας, έχοντας παράσχει την τελευταία διετία ανεκτίμητες επιστημονικές συμβουλές στα κράτη μέλη για την προστασία των πολιτών και τη διάσωση ανθρώπινων ζωών. Χωρίς αυτό το έργο, ο συντονισμός σε επίπεδο ΕΕ δεν θα ήταν τόσο αποτελεσματικός όσο σήμερα», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως για αυτό «πρέπει να συνεχίσουμε να οικοδομούμε μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας που προστατεύει τους πολίτες μας».  

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες της Επιτροπής και της κ. Κυριακίδου για στήριξη των εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού κατά του COVID-19 στα κράτη μέλη, καθώς και την παρακολούθηση του αντίκτυπου του COVID-19 σε άλλες νόσους.  

(ΚΥΠΕ/ΓΚ/ΓΒΑ)

Home