Στη Χιλή ο Αρχηγός Αστυνομίας για Γενική Συνέλευση της Interpol

Στη Χιλή ο Αρχηγός Αστυνομίας για Γενική Συνέλευση της Interpol

Επαφές με αντιπροσωπείες άλλων χωρών

Στις εργασίες της 88ης Γενικής Συνέλευσης της Interpol που πραγματοποιείται στο Σαντιάγο της Χιλής, συμμετέχει ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων, μεταξύ των οποίων, με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Interpol.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο περιθώριο των εργασιών της Συνέλευσης, οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα, ο κ. Μιχαηλίδης πραγματοποίησε επαφές με διάφορες αντιπροσωπείες άλλων χωρών, κατά τις οποίες συζητήθηκαν θέματα διμερών ενδιαφερόντων, όπως η τρομοκρατία, η εγκληματικότητα, το θέμα των ναρκωτικών, οι μεταναστευτικές ροές, καθώς επίσης η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και εκπαιδεύσεων.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, 2019, πραγματοποίησε συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες της Ισπανίας, Ιορδανίας και Αλβανίας, καθώς επίσης με τον Αρχηγό Αστυνομίας της Χιλής Ardi Veliu και τον Αντιπρόεδρο της Γενικής Γραμματείας της Interpol Alexander Prokopchuk.

Την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2019, πραγματοποίησε συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ, της Αρμενίας, ενώ την ίδια μέρα συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα για τα επόμενα πέντε χρόνια, Γενικό Γραμματέα της Interpol, Jurgen Stock.

Την τελευταία μέρα της Συνέλευσης, ο Αρχηγός Αστυνομίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Interpol Kim Jong Yang, τον οποίο προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κύπρο, αφού τον ευχαρίστησε για το έργο που επιτελεί, ως Πρόεδρος του Οργανισμού και τις προσπάθειες που καταβάλλει για ανάπτυξή του.

Ο κ. Μιχαηλίδης, σε παρέμβαση που αναμένεται να κάμει σήμερα στη Συνέλευση, θα εκφράσει την ένσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην πρόθεση της Τουρκίας να υποβάλει αίτημα στη Συνέλευση, για οργάνωση της Γενικής Συνέλευσης της Interpol το 2021 στην Τουρκία, για λόγους που άπτονται της επαναλαμβανόμενης άρνησης της Τουρκίας να συνεργαστεί με την Κύπρο, στα θέματα εγκληματικότητας και Αστυνομικής Συνεργασίας.

KYΠΕ

 

Home