Στην αντεπίθεση γυμναστήρια & χώροι εστίασης - Ετοιμάζουν μέτρα

Στην αντεπίθεση γυμναστήρια & χώροι εστίασης - Ετοιμάζουν μέτρα

Χαρακτηρίζουν αδιανόητες και καταστροφικές τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και αποφασίζουν τα επόμενα τους βήματα

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι ανακοινώσεις από πλευράς Κυβέρνησης σχετικά με τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ την ερχόμενη Δευτέρα και έχουν ως στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα.

Ανάμεσα στα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, συμπεριλαμβάνεται το κλείσιμο των γυμναστηρίων μέχρι και την 13η Δεκεμβρίου ενώ σε ότι αφορά τους χώρους εστίασης θα παραμένουν ανοικτοί μέχρι τις 19:00. 

Θυμίζουμε ότι οι χώροι εστίασης σε Λεμεσό και Πάφο τις προηγούμενες δύο εβδομάδες ήταν κλειστοί, λόγω των τοπικών lockdown.

«Καταστροφικό το κλείσιμο των γυμναστηρίων»

Την θέση ότι η Κυβέρνηση και οι ειδικοί έχουν τα γυμναστήρια σε δεύτερη μοίρα και ότι η απόφαση για κλείσιμo τους είναι λανθασμένη εκφράζει μέσω της Offsite το μέλος του 

Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων, Μάριος Κούτζιης.

Ο κ. Κούτζιης, χαρακτηρίζει αδιανόητο το γεγονός ότι στις αποφάσεις συμπεριλαμβάνεται το κλείσιμο των γυμναστηρίων.  

Για να συμπληρώσει πως οι κυβερνώντες έχουν τα γυμναστήρια σε δεύτερη μοίρα. «Δεν καταλαβαίνουν την ανάγκη που έχει ένας άνθρωπος να γυμνάζεται. Εάν θέλουμε να μειώσουμε τις ευπαθείς ομάδες, αυτό θα γίνει με την γυμναστική και με ένα καλύτερο υγιεινό τρόπο ζωής. Πώς θα γίνει αυτό εάν κλείσουμε τα γυμναστήρια; Πρέπει να δούμε την υγεία σαν σύνολο και όχι μόνο λόγω κορωνοϊού».

Ερωτηθείς για το εάν έχουν εντοπιστεί θετικά περιστατικά στα γυμναστήρια, ο κ Κούτζιης τονίζει πως είναι λογικό πως ανάμεσα στα τόσα κρούσματα που εντοπίζονται καθημερινά, κάποια να εμφανίζονται στα γυμναστήρια. Ωστόσο ο αριθμός αυτός, όπως μας αναφέρει δεν είναι μεγάλος.

«Τηρούμε όλοι τα μέτρα και αυτό φάνηκε και από τους ελέγχους. Έτυχε να βρεθούν 1-2 κρούσματα, ωστόσο η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη και δεν υπήρξε διασπορά».

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό κομμάτι, ο κ. Κουτζιής ανέφερε πως από τον περασμένο Μάρτιο όπου διανύαμε το πρώτο κύμα της πανδημίας, μέχρι σήμερα, όλα είναι καταστροφικά. 

«Και να μας ανοίξουν τα γυμναστήρια στις 14 του Δεκέμβρη, ο κόσμος δεν θα έρθει πριν από τις γιορτές να εγγραφεί. Πώς θα ξαναπείσουμε τον κόσμο ότι τα γυμναστήρια είναι ασφαλές χώρος;», διερωτήθηκε. 

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων αναμένεται τα επόμενα 24ωρα, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις, να αποφασίσει τα επόμενά τους βήματα.

Επιεικώς απαράδεκτα τα μέτρα για τους χώρους εστίασης

Την διαφωνία του για τα νέα μέτρα εκφράζει και ο Σύνδεσμος ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής. Σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο του συνδέσμου, κ. Φάνο Λεβέντη, μας μετέφερε την έκπληξή του για την απόφαση της Κυβέρνησης όπως οι χώροι εστίασης θα πρέπει να κλείνουν από τις 19:00.

«Τα μέτρα δεν μπορούν να αφήσουν κανένα ικανοποιημένο με εξαίρεση ελάχιστους χώρους οι οποίοι πιθανόν να πλήττονται λιγότερο αν λειτουργούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας», δηλώνει ο κ. Λεβέντης, για να προσθέσει πως επιλογή των περισσότερων ιδιοκτητών θα είναι να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. 

«Αναμέναμε ότι θα είχαμε άρση των μέτρων και ότι θα υπήρχε παράλληλα επέκταση του ωραρίου λειτουργίας. Ούτε το 22:30 που ίσχυε πριν ικανοποιεί κάποιους οι οποίοι δεν ήταν βιώσιμοι».

Παράλληλα ο κ. Λεβέντης, υποστηρίζει πως η βιομηχανία των κέντρων αναψυχής κατέγραψε απειροελάχιστο αριθμό κρουσμάτων και δεν περίμεναν αυτά τα τόσο αυστηρά μέτρα. 

Κληθείς να σχολιάσει την πιθανή χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Λεβέντης αναφέρει πως δε θα πρέπει οι κυβερνώντες να αφήνουν να νοηθεί ότι θα τους δοθεί «χάρη» κατά την περίοδο των γιορτών.

«Οι πλείστοι από εμάς, νιώθουμε ότι κοροϊδευόμαστε και ότι υποτιμάται η νοημοσύνη μας με την εξαγγελία των μέτρων».

Καταληκτικά ο κ. Λεβέντης αναφέρει πως Συνδέσμου ιδιοκτητών Κέντρων αναψυχής τις επόμενες μέρες θα αποστείλει επιστολή νομικού χαρακτήρα, η οποία θα έχει αποδέκτη τον Υπουργό Υγείας. 

Home