Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στην ιστοσελίδα ΥΚΑ οι αιτήσεις Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών

Offsite Team -
29.10.2021 - 20:34

Στην ιστοσελίδα ΥΚΑ οι αιτήσεις Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών

Thumbnail
Όλες οι πληροφορίες

Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή ο περί Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών Νόμος και Εργοδότες και αυτοτελώς εργαζόμενοι που οφείλουν κοινωνικές εισφορές, τόσο στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων όσο και στα άλλα ταμεία που έχουν την ευθύνη είσπραξης εισφορών οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για αποπληρωμή με Δόσεις Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, το Υπουργείο Εργασίας προσθέτει ότι οι αιτήσεις έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά https://www.pay.sid.mlsi.gov.cy/LxpWeb/ μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2022.

 

Οι εργοδότες και οι αυτοτελώς εργαζόμενοι μπορούν στο πλαίσιο της Ρύθμισης να εξοφλήσουν το αργότερο σε 54 ισόποσες μηνιαίες δόσεις τις καθυστερημένες οφειλές τους. Εάν επιλέξουν να εξοφλήσουν ενωρίτερα των 54 δόσεων, θα επωφεληθούν ανάλογης μείωσης του πρόσθετου τέλους, το οποίο μπορεί να ανέρχεται μέχρι και 27%. Σε περίπτωση που το οφειλόμενο ποσό καταβληθεί εφάπαξ, θα απαλλάσσονται από την καταβολή του συνόλου του πρόσθετου τέλους που επιβλήθηκε.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ληξιπρόθεσμες οφειλές θεωρούνται, για τους μεν εργοδότες, οφειλές μέχρι και τον Μάρτιο του 2021, για τους δε αυτοτελώς εργαζόμενους, οφειλές μέχρι και το τέταρτο τρίμηνο του 2020 (Τ4/2020).  

Παράλληλα, εάν οφειλέτες ενταχθούν στην πιο πάνω ρύθμιση και ενόσω αυτή διαρκεί, οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν θα προχωρούν στη λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον τους και σε περίπτωση που έχουν καταχωρηθεί εναντίον τους ποινικές διώξεις, αυτές δυνατό να αναστέλλονται με έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Επίσης, για όσους εκκρεμούν εναντίον τους φυλακιστήρια ή κατασχετήρια εντάλματα, αυτά δυνατό να αναστέλλονται μετά από σχετικές ενέργειες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.  

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες για τη Ρύθμιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν  με  τα Κεντρικά Γραφεία Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων και επαρχιακά γραφεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home