Στήνουν στέγαστρα, ανοίγουν γήπεδα για τεστ - Πάει Πολιτική Άμυνα

Στήνουν στέγαστρα, ανοίγουν γήπεδα για τεστ - Πάει Πολιτική Άμυνα

Πάει στα σημεία για rapid test για να βοηθήσει τους πολίτες η Πολιτική Άμυνα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Οι σκηνές που είδαμε την Τρίτη του Πάσχα έξω από το κέντρο εμβολιασμού στο Αθλητικό Κέντρο «ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ» στη Λεμεσό με την απίστευτη ταλαιπωρία θορύβησαν τους πάντες. Τα νέα δεδομένα που ισχύουν πλέον με τους μαζικούς ελέγχους rapid test με στόχο την εξασφάλιση του safe - pass δημιουργούν απίστευτες ουρές στα σημεία που ορίζονται για τις δειγματοληψίες.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Τις προηγούμενες μέρες μάλιστα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου τοποθετήθηκε καλώντας την Πολιτική Άμυνα να συνδράμει ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία του κόσμου. Με αστραπιαίες ενέργειες και κατόπιν συνεννόησης με το Προεδρικό, η Πολιτική Άμυνα αποκτά καταλυτικό ρόλο με στόχο την ομαλή διεξαγωγή των δειγματοληψιών rapid test στο παρόν στάδιο μόνο. 

Η Διοικήτρια της Πολιτικής Άμυνας Μαρία Παπά μιλώντας στην Offsite εξήγησε ότι η Πολιτική Άμυνα θα συνδράμει σε 60 κεντρικά σημεία δειγματοληψιών στις πόλεις. Σύμφωνα με την κα Παπά, «πέραν από την τοποθέτηση στεγάστρων στους χώρους, ώστε το κοινό να προστατεύεται από τον ήλιο και την προσφορά μπουκαλιών νερού, η Υπηρεσία θα συνδράμει και με άλλους τρόπους. Σύμφωνα με την κα Παπά, ακόμα και σήμερα θα είναι έτοιμο το Σχέδιο για εκμετάλλευση κλειστών χώρων όπως Αθλητικά Κέντρα π.χ. Στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», χώροι του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Αθλητικό Κέντρο «ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ» κ.α. Το Σχέδιο θα εξυπηρετεί στα εξής: Πρώτο: Να προσφέρονται ανέσεις στους πολίτες που αναμένουν τη σειρά τους. Δεύτερο: Να επεκταθούν οι χώροι δειγματοληψιών. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Παράλληλα, η κα Παπά είπε ότι θα γίνει προσπάθεια εκμετάλλευσης των σχολικών αιθουσών άνκαι αυτό θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα των παγκύπριων εξετάσεων. Επίσης, η Πολιτική Άμυνα θα έχει καθήκοντα ταξινόμησης των πολιτών που βρίσκονται στα σημεία δειγματοληψιών.

Ίσως και η Εθνική Φρουρά

Πληροφορίες της Offsite αναφέρουν ότι στην προσπάθεια καλύτερης αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κέντρα δειγματοληψίας ισως συνδράμει και η Εθνική Φρουρά σε συνεννόηση με την Πολιτική Άμυνα.

 

Home