Στο πλαίσιο δράσης ERASMUS+ στην Κύπρο 60 νέοι από 12 χώρες ΕΕ

Στο πλαίσιο δράσης ERASMUS+ στην Κύπρο 60 νέοι από 12 χώρες ΕΕ

Ανακοίνωση από την οργάνωση νεολαίας «Youth Dynamics»

Η οργάνωση νεολαίας «Youth Dynamics» φιλοξενεί στην Κύπρο μια διεθνή ανταλλαγή νέων με τίτλο “EU & U” μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 20 Ιουλίου 2019 με στόχο την ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των νέων στα κοινά και την δημοκρατική ζωή.  

Ανακοίνωση από την οργάνωση νεολαίας «Youth Dynamics» αναφέρει ότι η ανταλλαγή νέων «υλοποιείται στα πλαίσια της Βασικής Δράσης 1 του ευρωπαϊκού προγράμματος για την παιδεία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό ‘ERASMUS+’  και σε αυτό θα συμμετέχουν συνολικά 60 νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 30 ετών από Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Γαλλία, Γερμανία, Εσθονία, Βουλγαρία και Κύπρο».

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια, συζητήσεις σε ομάδες εργασίες, δραστηριότητες άτυπης μάθησης και εκπαιδευτικά παιχνίδια και θα γίνει προσπάθεια ανάμιξης των πολιτισμών, προώθησης της πολιτισμικής ποικιλομορφίας, της ευρωπαϊκής ταυτότητας και ανάδειξη της ανεκτικότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας.

 

Επιπρόσθετα, θα διοργανωθούν εκπαιδευτικές εκδρομές με στόχο να γνωρίσουν οι ξένοι συμμετέχοντες τα πολιτιστικά μνημεία της Κύπρου, τους ιστορικούς θησαυρούς και τις ομορφιές του τόπου μας. Αναμένεται να επισκεφθούν το Σπίτι της Ευρώπης, το Αρχαιολόγο Μουσείο, την πράσινη γραμμή και την Λαϊκή Γειτονιά στη Λευκωσία.

Home