Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο Προεδρικό διαμαρτυρόμενοι για δολοφονίες Μιτσερού (Φώτος)

Offsite Team -
26.04.2019

Στο Προεδρικό διαμαρτυρόμενοι για δολοφονίες Μιτσερού (Φώτος)

Thumbnail
Εκδήλωση διαμαρτυρίας «Η Ζωή εν Τάφω στο Προεδρικό για το Μιτσερό

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις κατά συρροή δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών πραγματοποίησαν το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής εκατοντάδες πολίτες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν απονομή δικαιοσύνης για τα θύματα και ανάληψη ευθυνών για την ολιγωρία των αρχών στη διερεύνηση των υποθέσεων εξαφάνισής τους.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση των οργανωτών της εκδήλωσης στο Facebook, η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε «για όλες τις γυναίκες που πέθαναν άδικα. Γι’ αυτές που χάθηκαν. Γι’ αυτές που δεν τις έψαξε κανένας. Για τις γυναίκες που δεν θα αναστηθούν! Απαιτώ δικαιοσύνη. Έστω και τώρα. Που είναι;».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκαν  τα ονόματα των επτά θυμάτων καθώς επίσης και αυτά των γυναικών που έχουν δηλωθεί ως ελλείποντα πρόσωπα στην Αστυνομία, με τους διαμαρτυρόμενους να βροντοφωνάζουν «Πού είναι;».

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που αναγράφονταν συνθήματα όπως «Έξω ο σεξισμός και ο ρατσισμός από τα αστυνομικά τμήματα», «Η Αστυνομία αδιαφορεί για τις γυναίκες στην Κύπρο», «Σταματήστε τις διακρίσεις κατά των γυναικών και των ξένων» και «Πως μας καταντήσατε, κάθε μέρα μας επιτάφιος», ενώ φώναξαν και συνθήματα όπως «Ιωνά παραιτήσου» και «Αίσχος, ντροπή, οι ένοχοι στο σκαμνί».  

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση άναψαν επίσης κεριά, εναπόθεσαν λουλούδια και τήρησαν μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των θυμάτων, ενώ την εκδήλωση κάλυψαν και ξένα ειδησεογραφικά ΜΜΕ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μέλη της κοινότητας των Φιλιππινέζων στην Κύπρο η οποία μετρά τέσσερα θύματα.  

1

2

4

 

Home