Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον χαμό του Ντίνου Μιχαηλίδη

- 07.06.2022

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον χαμό του Ντίνου Μιχαηλίδη

Ανόρθωση:

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Ντίνου Μιχαηλίδη, που απεβίωσε σήμερα. Ο εκλιπών υπήρξε μια μεγάλη μορφή του κυπριακού αθλητισμού, τον οποίο και υπηρέτησε από διάφορα πόστα. Αιωνία η μνήμη του. #anorthosisfc

ΑΠΟΕΛ:

Ο ΑΠΟΕΛ αποχαιρετά έναν γνήσιο άνθρωπο του αθλητισμού που «έφυγε» σήμερα. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης υπηρέτησε ως αθλητής, προπονητής, εκπαιδευτικός και παράγοντας στο ανώτερο επίπεδο. Στην ποδοσφαιρική ομάδα, διετέλεσε για αρκετά χρόνια ως γυμναστής όπως και στην εθνική ομάδα. Ο Πρόεδρος, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια, στην οικογένεια του. Αιωνία του, η μνήμη.

Σωματείο ΑΠΟΕΛ:

Μια σπουδαία προσωπικότητα του ΑΠΟΕΛ, του παγκύπριου και πανελλήνιου αθλητισμού γενικότερα, ο Ντίνος Μιχαηλίδης, δεν είναι πλέον μαζί μας.

Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών και η μεγάλη οικογένεια του ΑΠΟΕΛ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ποιος ήταν ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης συνέδεσε το όνομα του με τον ΑΠΟΕΛ. Υπήρξε πετοσφαιριστής, καλαθοσφαιριστής, προπονητής καλαθόσφαιρας, προπονητής εκγύμνασης στο ποδόσφαιρο και μέλος του Δ.Σ του ΑΠΟΕΛ, πρόσφερε όσο λίγοι απ’ όλες σχεδόν τις θέσεις στον αγαπημένο του Σύλλογο. Παράλληλα, υπήρξε αθλητής στίβου και το 1964 κλήθηκε να στελεχώσει την Εθνική Στίβου της Ελλάδας.

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης υπηρέτησε τον κυπριακό κλασικό αθλητισμό από το πιο ψηλό σκαλοπάτι, ως πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και είχε την τιμή να μεταφέρει την δάδα στη λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004.

Η μνήμη του θα μένει για πάντα άσβεστη, αφού η προσωπικότητα του αλλά και τα προσωπικά του αντικείμενα παρουσιάζονται και κοσμούν τις βιτρίνες του Μουσείου Ιστορίας ΑΠΟΕΛ.

Ντίνο ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει!

Παλαίμαχοι ΑΠΟΕΛ:

"Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΠΟΕΛ, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του Ντίνου Μιχαηλίδη. Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε τον αθλητισμό με ανιδιοτέλεια και πραγματική αγάπη. Η προσφορά του είναι τεράστια. Πολλά από τα μέλη μας, είχαν την τιμή και την χαρά να συνεργαστούν με τον Ντίνο αφού υπηρέτησε ως γυμναστής της ομάδας μας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του."

ΚΟΠ:

Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε για το θάνατο του Ντίνου Μιχαηλίδη, ενός ακούραστου εργάτη του Κυπριακού αθλητισμού αλλά και του ποδοσφαίρου μας.

Ο εκλιπών, που διετέλεσε επί σειρά ετών γυμναστής της Εθνικής μας ομάδας και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ, ήταν μεταξύ άλλων Πρόεδρος της ΚΟΕ από το 2016-2020, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης καθώς και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων, Ομοσπονδιών, Συνδέσμων και Διεθνών Επιτροπών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ιδιαίτερα στην κόρη του Νικολέτα, διατροφολόγο των Εθνικών μας ομάδων.

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή:

Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Ντίνου Μιχαηλίδη εκφράζουν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο twitter.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι "ο εκλιπών είχε τεράστια προσφορά στον κυπριακό αθλητισμό μας με αποκορύφωμα την τετραετία 2016-2020 κατά την οποία διετέλεσε πρόεδρος Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και είχε εξαιρετική συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Πρόεδρο της Σπύρο Καπράλο. Ήταν επίσης Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου την περίοδο 2012-2020".

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, υπεύθυνος του Εθνικού Σχεδίου Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού, καθώς και μέλος του δ.σ. του ΑΠΟΕΛ, τον οποίον υπηρέτησε επίσης ως γυμναστής της ποδοσφαιρικής ομάδας, καθώς και ως παίκτης και προπονητής της ομάδας μπάσκετ.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους, στην οικογένεια και τους οικείους του Ντίνου Μιχαηλίδη αλλά και στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.