Σύμφωνη και η Παιδοβουλή με την Επ. Δικαιωμάτων Παιδιού

Σύμφωνη και η Παιδοβουλή με την Επ. Δικαιωμάτων Παιδιού

Αναφορικά με την απόφαση για παιδιά με αναπηρία

Η Κυπριακή Παιδοβουλή συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, σε σχέση με την επιστροφή  των παιδιών με αναπηρία ή  που κατά την εγκύκλιο του ΥΠΠΑΝ «παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα προσαρμογής, των οποίων οι ανάγκες εξυπηρετούνται από σχολικούς βοηθούς/συνοδούς».

Σε ανακοίνωσή της, η Κυπριακή Παιδοβουλή αναφέρει ότι στην τηλεδιάσκεψη που είχε με το ΥΠΠΑΝ υποβλήθηκαν σχετικά ερωτήματα, αλλά όπως προσθέτει, οι απαντήσεις που έλαβε «δεν ήταν  επαρκείς».

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

«Μάλιστα, όταν ρωτήσαμε τον ΥΠΠΑΝ με ποιο πρόσχημα ζητείται από ένα παιδί που παρουσιάζει παραβατική συμπεριφορά ή απλώς παρουσιάζει μία ελαφριά αναπηρία που δεν σχετίζεται με την δυνατότητα αυτομέριμνας (π.χ. δυσκολία ακοής ή μη λεκτικής επικοινωνίας) να προσκομίσει ειδικά έγγραφα από γιατρό, η απάντηση που λάβαμε ήταν πως αυτό ξενίζει και τον ίδιο, αλλά επιμένουν οι ειδικοί», σημειώνει.

Όπως προσθέτει είχε επικοινωνία με την Προεδρία της Δημοκρατίας και αναμένει είτε επαρκή τεκμηρίωση είτε ανάκληση αυτής της απόφασης.

Αναμένει, επίσης, από το ΥΠΠΑΝ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

ΚΥΠΕ

 

Home