Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συμμορφώθηκαν οι μαθητές με τα μέτρα - Πρόβλημα... η ζέστη

Offsite Team -
14.09.2020 - 09:38

Συμμορφώθηκαν οι μαθητές με τα μέτρα - Πρόβλημα... η ζέστη

Thumbnail
Τι λέει ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ για την πρώτη μέρα στα σχολεία

Πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα για τους μαθητές στα σχολεία όλης της Κύπρου, με εκπαιδευτικούς και παιδιά να συμμορφώνονται με τα μέτρα προστασίας για την πανδημία.

Όπως δήλωσε στην Offsite ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ο ίδιος επισκέφθηκε σχολεία στη Λεμεσό όπου οι μαθητές συμμορφώθηκαν με τους νέους κανόνες για την πανδημία, είχαν τις μάσκες τους ενώ όσοι δεν είχαν φρόντισαν οι διευθύνσεις των σχολείων να τους παρέχουν. Ωστόσο, συνεχίζει να “υπάρχει το πρόβλημα της ζέστης. Ελπίζουμε ότι οι μαθητές θα αντέξουν στις ψηλές θερμοκρασίες. Αναμένουμε όμως και μερικές απαντήσεις για την μάσκα στους εκπαιδευτικούς. Θα θέλαμε να μπορούν να την αφαιρούν όταν θα λένε κάτι στην τάξη για λίγο και να την βάζουν ξανά μετά για να κατανοούν και οι μαθητές τις λέξεις που λένε”. 

Την ίδια στιγμή όπως δήλωσε στην Offsite ο ΓΓ της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους,υπάρχουν αρκετά πράγματα που είναι προβληματικά, αρκετά τα προβλέψαμε και αρκετά όχι, γιατί είναι πολύ διαφορετική η εικόνα με τα παιδιά στα σχολεία. Το διάλειμμα στα σχολεία κάθε άλλο παρά διάλειμμα θυμίζει. Τα παιδιά κάθονται με ένα μέτρο απόστασης το ένα από το άλλο χωρίς να μπορούν να παίξουν και να κινηθούν. Δεν είναι και ότι καλύτερο. Ωστόσο, τα παιδιά προσπαθούν να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες. Οι κανόνες υπάρχουν αλλά οι προϋποθέσεις που έδωσε το Υπουργείο για να μπορέσουν να τηρήσουν τους κανόνες είναι άλλο θέμα. Τα πρωτόκολλα όπως υπάρχουν δεν μπορούν να τηρηθούν σε όλες τις περιπτώσεις, ούτε οι αποστάσεις κτλ. Εμείς θα επαναλαμβάνουμε τα προβλήματα που εντοπίζουμε συνεχώς μπορούμε να βοηθήσουμε να λυθούν αν βοηθήσει και το Υπουργείο. Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς και τις μάσκες μέχρι στιγμής η θερμοκρασία μας βοηθά, αλλά με την πάροδο της ώρας και την αύξηση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει η δυσφορία. Το θέμα είναι κατά πόσο οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν και να αντιληφθούν αυτά που λέει ο εκπαιδευτικός με την μάσκα”. 

Τι λένε οι γονείς 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπο Διονυσίου, μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά στα σχολεία. “Οι μαθητές συμμορφώνονται με τα πρωτόκολλα και τους κανόνες και μέχρι στιγμής υπάρχει ηρεμία” 

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο πρόεδρος των Γονέων Δημοτικής εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή, όπως δήλωσε: “Ολα βαινουν καλως, θεωρούμε δύσκολη την αρχή όμως μέσα από την προσπάθεια εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, ευελπιστούμε να έχουμε μια όμορφη σχολικη χρονιά”.  

Home