Συνεχίζεται η προσέλευση στο οίκημα της ΠΕΟ (Φωτογραφίες)

Συνεχίζεται η προσέλευση στο οίκημα της ΠΕΟ (Φωτογραφίες)

Συνεχίζεται από το πρωί η προσέλευση του κόσμου στο οίκημα της ΠΕΟ για το ύστατο χαίρε στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μεταξύ αυτών, πλήθος κόσμου από τη Λευκωσία και άλλες πόλεις της Κύπρου που καταφθάνουν με λεωφορεία και ιδιωτικά οχήματα, στελέχη του ΑΚΕΛ και φίλοι του κόμματος, μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων και αρκετοί Τουρκοκύπριοι. Τα συλλυπητήρια συνεχίζουν να δέχονται μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος και στελέχη του ΑΚΕΛ, ενώ οι σημαίες της Κύπρου και του ΑΚΕΛ κυματίζουν μεσίστιες έξω από το οίκημα της ΠΕΟ.  

Λίγο μετά τις 11.00πμ στον χώρο έφτασε από την Παλαιστίνη αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, με ομάδα νεαρών ντυμένων με παραδοσιακές στολές, για να αποτίσουν φόρο τιμής. Μιλώντας σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας ανέφερε ότι οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τη λύπη για τον χαμό του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους μεγαλύτερους υπερασπιστές του αγώνα των Παλαιστινίων και έναν πατριώτη.

1

 

Εμφανώς συγκινημένη, η ηθοποιός Αννίτα Σαντοριναίου χαρακτήρισε από την πλευρά της τον εκλιπόντα ως ένα μεγάλο αγωνιστή της κοινωνικής δικαιοσύνης. «Ο κάθε άνθρωπος πάνω σε αυτό τον πλανήτη που δίδαξε αγάπη και δικαιοσύνη σταυρώθηκε για αυτά. Το ίδιο και ο Δημήτρης. Φεύγει σαν ένας αγωνιστής μεγάλος για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αγάπη. Και αφήνει ένα πολύ δυνατό χνάρι πάνω στα χώματα της Κύπρου» είπε.

 

Ανέφερε επίσης ότι ο τέως Πρόεδρος «είναι μια μεγάλη μορφή που η ιστορία θα μιλήσει για αυτόν και θα αποτιμήσει την περιουσία που άφησε στον Κυπριακό λαό»

 

Ο Πρόεδρος της τ/κ συνδικαλιστικής οργάνωσης DEVIS Χασάν Φελέκ ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα είναι πολύ στενάχωρη και δυσάρεστη «γιατί έχουμε χάσει ένα άξιο τέκνο της εργατικής τάξης της Κύπρου και έναν ηγέτη ο οποίος ήταν πάντα αφοσιωμένος στην επίλυση του Κυπριακού».

2

 

«Τιμούμε σήμερα έναν άνθρωπο με πολύ πλούσια κληρονομιά στους αγώνες των Ελληνοκύπριων και Τουρκοκυπρίων για ειρήνη σε αυτό τον τόπο» συνέχισε, ενώ είπε ότι «δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ως Τ/κ την απλότητα, τη σεμνότητα, την ειλικρίνεια με την οποία ο σύντροφος Χριστόφιας μας αντιμετώπιζε πάντα».  

Η σορός του Δημήτρη Χριστόφια θα συνεχίσει να εκτίθεται στο οίκημα της ΠΕΟ για λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 3μμ. Ακολούθως θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, μέσω των οδών Αρχέρμου-Διγενή Ακρίτα -Σπύρου Κυπριανού, Γρίβα Διγενή, Προδρόμου, Λεύκωνος, Βυζαντίου και Ελαιώνων.  

Στη συμβολή της οδού Ελαιώνων και Σταδίου θα σχηματιστεί πομπή από μέλη της ΕΔΟΝ, η οποία θα συνοδεύσει τη σορό του τέως Προέδρου στην εκκλησία όπου θα τελεστεί και η εξόδιος ακολουθία.

3

4

Home