Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνεχίζονται οι πτήσεις επαναπατρισμού Κυπρίων

Offsite Team -
21.04.2020

Συνεχίζονται οι πτήσεις επαναπατρισμού Κυπρίων

Thumbnail
Έχει ήδη καταρτιστεί πρόγραμμα για επαναπατρισμό συμπατριωτών μας, ανέφερε ο Υπουργός

Συνεχίζονται καθημερινά πτήσεις επαναπατρισμού ατόμων που εγκλωβίστηκαν σε χώρες του εξωτερικού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς και φοιτητών που επιθυμούν να επιστρέψουν στην Κύπρο από τις χώρες όπου σπουδάζουν.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

 Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων, Γιάννης Καρούσος, «σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν δύο πτήσεις επαναπατρισμού πολιτών που είναι αποκλεισμένοι σε διάφορες χώρες. Συγκεκριμένα σήμερα αεροσκάφος της Cyprus Airways θα μεταβεί στο Κίεβο, στη συνέχεια στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας Τσισινάου και ακολούθως στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και θα συγκεντρώσει 98 άτομα που είναι αποκλεισμένοι σ’ αυτές τις χώρες».

 

Το αεροσκάφος αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο μετά τις δέκα απόψε.

 

Ο κ. Καρούσος πρόσθεσε ότι «αύριο Τετάρτη αεροσκάφος της Cyprus Airways θα μεταβεί στη Φραγκφούρτη όπου θα συγκεντρωθούν άτομα από συνολικά 25 χώρες, μεταξύ των οποίων Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Κωνσταντινούπολη, Τσεχία, Φιλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Εσθονία και Δανία. Το αεροσκάφος θα μεταβεί στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη απ’ όπου θα συγκεντρωθούν άλλοι επιβάτες για να επαναπατριστούν στην Κύπρο» είπε και σημείωσε πως συνολικά αύριο θα φτάσουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 10.30 το βράδυ περίπου 129 άτομα.  

 

Όπως εξήγησε ο κ. Καρούσος «οι δύο πτήσεις είναι χορηγία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, ο οποίος συγκέντρωσε ποσό ύψους 100 περίπου χιλιάδων ευρώ ώστε να χρησιμοποιηθεί για τις προτεραιότητες που εκδόθηκαν από την κυβέρνηση για επαναπατρισμό συμπατριωτών μας, δηλαδή ευπαθών ομάδων και ατόμων που ήταν αποκλεισμένα σε διάφορες χώρες για ιατρικούς, προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Τα καύσιμα των αεροσκαφών χορηγεί η εταιρεία Πετρολίνα και εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς τις δύο εταιρείες για την συμβολή τους στον επαναπατρισμό των συμπατριωτών μας», ανέφερε.  

Απαντώντας σε ερώτηση ο Υπουργός είπε ότι «έχει ήδη καταρτιστεί πρόγραμμα για επαναπατρισμό συμπατριωτών μας, με πτήσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι και τις 30 Απριλίου, βάσει του καταλόγου προτεραιοτήτων. Ουσιαστικά πρόκειται για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, νεαρούςπου κάνουν foundation courses και διαμένουν σε φοιτητικές εστίες και άλλους φοιτητές που αφού ομαδοποιηθούν θα επαναπατριστούν στην Κύπρο με διάφορες πτήσεις».  

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, «από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιηθούν πτήσεις εκτός από το Λονδίνο, από τη Σκωτία και άλλα αεροδρόμια της Βόρειας Αγγλίας. Με βάση την ομαδοποίηση όσων θέλουν να επαναπατριστούν, θα αποσταλεί αεροσκάφος για να τους παραλάβει προκειμένου να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος και να μην γίνονται άσκοπες μετακινήσεις».

ΚΥΠΕ

Home