Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σύντομα κινητές μονάδες εμβολιασμού στα σχολεία

Offsite Team -
18.11.2021 - 11:08

Σύντομα κινητές μονάδες εμβολιασμού στα σχολεία

Ψάχνουν λύσεις για αύξηση ποσοστού εμβολιασμού για ηλικίες 12-18

Προσπάθειες αύξησης του ποσοστού της εμβολιαστικής κάλυψης ατόμων ηλικίας 12 με 18 ετών κατάβαλλουν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Μιλώντας στο Τρίτο η αναπληρώτρια διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών Ολγα Καλακούτα ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και ότι σύντομα θα ανακοινωθούν πληροφορίες που θα αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, την μετάβαση κινητών μονάδων εμβολιασμού σε σχολικές μονάδες.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Στόχος είναι να διευκολυνθούν γονείς και παιδιά, που επιθυμούν να εμβολιαστούν, σημείωσε η κ. Καλακούτα, αναφέροντας ότι στην ηλικιακή ομάδα 12 με 18 ετών το ποσοστό εμβολιασμού είναι χαμηλό. Στην ηλικιακή ομάδα 12 με 15 ετών το ποσοστό εμβολιασμού είναι 30,5% και 16 με 17 ετών 44%. Το ποσοστό εμβολιασμού ατόμων άνω των 18 ετών είναι 83%, ενώ η εμβολιαστική κάλυψη του γενικού πληθυσμού βρίσκεται στο 69%.

Για την ενισχυτική δόση εμβολίου η κ. Καλακούτα είπε ότι ανταποκρίνονται οι πολίτες που συμπληρώνουν έξι μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος. Χθες, δήλωσε, χορηγήθηκε ενισχυτική δόση εμβολίου σε τρεις χιλιάδες άτομα. Η πλειονότητα τους ήταν 50 ετών και άνω. Σταδιακά, πρόσθεσε η κυρία Καλακούτα, θα αρχίσει να αυξάνεται και ο αριθμός των 40 ετών και άνω, καθότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα συμπληρώνει αυτή την περίοδο τους έξι μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού της.

Πηγή: riknews.com.cy

Home