Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα 14 ιδιωτικά νοσηλευτήρια που δεν εντάσσονται στο ΓεΣΥ

Offsite Team -
15.04.2019 - 14:25

Τα 14 ιδιωτικά νοσηλευτήρια που δεν εντάσσονται στο ΓεΣΥ

Thumbnail
Εντάσσονται στο ελεύθερο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής - Τι αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων

Με ανακοίνωση της ο ΠΑΣΙΝ  (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων)  γνωστοποιεί την απόφαση 14 ιδιωτικών νοσηλευτηρίων να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ αλλά στο ελεύθερο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής

Μια κρίσιμη προϋπόθεση επιτυχίας κάθε εθνικού συστήματος υγείας είναι ο σωστός, ορθολογικός σχεδιασμός και η διασφάλιση βιώσιμων όρων συμμετοχής των φορέων που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας. Κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει για το ΓεΣΥ, δημιουργώντας μεγάλη αβεβαιότητα και ανησυχία στην κοινωνία για την εφαρμογή του.

Από την πρώτη στιγμή ο ΠΑΣΙΝ ζήτησε από τον ΟΑΥ να δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία  που απαντούν σε εύλογα ερωτήματα των Μελών του ως προς τη βιώσιμη συμμετοχή τους στο σύστημα, διασφαλίζοντας το μέγιστο διακύβευμα: τη συνέχιση της προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. 

Μέχρι σήμερα τα στοιχεία αυτά δεν έχουν δοθεί και βρισκόμαστε απέναντι σε συνεχιζόμενα επικοινωνιακά τεχνάσματα και αδιέξοδα που καλλιεργεί ο ΟΑΥ.  Δυστυχώς οι υποσχέσεις περί επιλογής ιατρών και νοσηλευτηρίων φαίνεται να γκρεμίζονται, διότι οι σχεδιασμοί του ΓεΣΥ και του ΟΑΥ δεν επιτρέπουν σε καταξιωμένους επαγγελματίες υγείας και ιδιωτικά νοσηλευτήρια να ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Μπροστά λοιπόν στην ανάγκη να προστατευθεί η βιωσιμότητα των νοσηλευτικών μονάδων και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας, ο ΠΑΣΙΝ ανακοινώνει το σημαντικό αριθμό ιδιωτικών νοσηλευτηρίων Μελών του που, μέχρι στιγμής, έχουν επιλέξει να ενταχθούν στο ελεύθερο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής.

Αυτά είναι (με αλφαβητική σειρά):

 • American Medical Center – Λευκωσία
 • Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο – Λευκωσία
 • Αρεταίειο Νοσοκομείο – Λευκωσία
 • Ιατρικό Κέντρο Ευαγγελίστρια – Λευκωσία
 • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου – Λεμεσός
 • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Ραφαήλ – Λάρνακα
 • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Λητώ – Παραλίμνι
 • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός – Λάρνακα
 • Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο - Λευκωσία
 • Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική Άγιος Γεώργιος – Λάρνακα
 • Napa Olympic Private Hospital – Αγία Νάπα
 • Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο - Λεμεσός
 • Πολυκλινική Υγεία – Λεμεσός
 • Πρότυπος Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Λήδρα – Λευκωσία

Το Δίκτυο αποτελεί πρωτοβουλία έμπειρων επαγγελματιών υγείας οι οποίοι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, αποφάσισαν να συνεχίσουν να ασκούν αυτόνομα και ελεύθερα την ιατρική επιστήμη εκτός του προτεινόμενου ΓεΣΥ. Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι όλα τα Μέλη του ΠΑΣΙΝ που εντάσσονται στο Δίκτυο, αποφάσισαν ανεξάρτητα τη συμμετοχή τους. Έκριναν πως αυτός ο τρόπος άσκησης ελεύθερης ιατρικής, εκτός του προτεινόμενου ΓεΣΥ, υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τους βιώσιμους όρους παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στον Κύπριο ασθενή.

Το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας αναγνωρίζει πως τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια αποτελούν το κύριο στήριγμα των υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο. Γι΄αυτό άλλωστε έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών για την ιατρική τους ποιότητα, την άμεση εξυπηρέτηση και την ανθρώπινη φροντίδα.

Αίρεται προσωρινά η απεργία των οδηγών ταξί

Offsite Team -
27.06.2022 - 20:35

Αίρεται προσωρινά η απεργία των οδηγών ταξί

Θα έχουν συνάντηση με τον Υπ. Μεταφορών

Συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων δρομολογήθηκε για αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας  Υπουργός Μεταφορών και Διοικητικό Συμβούλιο Παγκύπριας Συντονιστικής Οδηγών Ταξί θα συζητήσουν θέματα σε σχέση με  εξαγγελθείσα στάση εργασίας, η οποία προς ένδειξη καλής θέλησης αίρεται προσωρινά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντονιστικής Οδηγών Ταξ.

Ως τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντονιστικής, "επιφυλάσσεται για επαναφορά των μέτρων αν δεν εισακουστεί κατάλληλα και των άμεσα διορθώσεων των μονομερών ενεργειών των φορέων", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Παγκύπρια Συντονιστική Οδηγών Ταξί εκφράζει στο κοινό "ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμπαράστασή του και απολογίες για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία έχει προκληθεί".

ΚΥΠΕ

Home