Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα είπε με την ΠτΒ ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων

Offsite Team -
30.09.2022 - 17:29

Τα είπε με την ΠτΒ ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων

Όλα όσα συζήτησαν

Θέματα της κυπριακής παροικίας και γενικότερα του απόδημου ελληνισμό στη Μεγάλη Βρετανία, το Κυπριακό, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου και άλλων σύγχρονων προκλήσεων, συζήτησαν την Παρασκευή η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Νικήτα.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι η Αννίτα Δημητρίου, αφού ενημερώθηκε εκτενώς από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας για τα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή και ελλαδική παροικία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον ευχαρίστησε για το έργο που επιτελείται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή στην εν λόγω χώρα, ιδιαίτερα σε σχέση με την ανάγκη διατήρησης της επαφής των νέων αποδήμων με τις ρίζες και τις παραδόσεις τους.

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Κύπρο σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για την ανάδειξη του κυπριακού προβλήματος ως θέματος ταυτόσημου με την εισβολή στην Ουκρανία, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού προβλήματος από την Τουρκία με στόχο, μεταξύ άλλων, την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, καθώς και τις προσπάθειες αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων στον ευρωπαϊκό χώρο.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, τόνισε η κ. Δημητρίου, οι απόδημοί μας μπορούν να λειτουργήσουν ως φορείς διαφώτισης για τα ζητήματα που αφορούν την Κύπρο.

ΚΥΠΕ

Home