Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τατάρ: Απειλή η δράση του κουρδικού κινήματος στην Κύπρο

Offsite Team -
16.08.2022

Τατάρ: Απειλή η δράση του κουρδικού κινήματος στην Κύπρο

Το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας επισκέφθηκε ο Ερσίν Τατάρ
Αναφορά στην λειτουργία γραφείου της συριακής πτέρυγας του κουρδικού κινήματος στις ελεύθερες περιοχές.

Σύμφωνα με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, η δράση των κύκλων του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου συνιστά «απειλή» για τα κατεχόμενα και την περιοχή. 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Τούρκου στρατιώτη Ατακάν Τσακίρ, ο οποίος τραυματίστηκε στην επαρχία Χακκάρι της Τουρκίας

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, η οικογένεια του κ. Τσακίρ ζει στην κατεχόμενη Λεύκα και στην επαρχία Οσμάνιγιε της Τουρκίας, και έχει ενημερωθεί για τον θάνατο του στρατιώτη. 

Στην νέα ανακοίνωση, η τ/κ ηγεσία αναφέρεται στην λειτουργία ενός γραφείου της συριακής πτέρυγας του κουρδικού κινήματος στις ελεύθερες περιοχές.

«Ομάδα 50 μελών της Κουρδικής Λαϊκής Συνέλευσης διοργάνωσε εκδήλωση στο χώρο πικνίκ στο Τρόοδος για να γιορτάσει την 15η Αυγούστου, τη λεγόμενη ‘Ημέρα της Ανάστασης’, η οποία συμβολίζει την πρώτη δράση του ΡΚΚ (στα τουρκικά εδάφη)», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία καλεί την Κυπριακή Δημοκρατία «να εγκαταλείψει αμέσως αυτή την προσέγγιση, η οποία δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο σκοπό παρά να αυξάνει τις περιφερειακές εντάσεις και να εργαλιοποιεί την τρομοκρατία ως μυστικό εργαλείο πολέμου». 

ΚΥΠΕ 

Home