Τέλος οι βόλτες και η άσκηση στο Τρόοδος - Βγαίνει Διάταγμα

Τέλος οι βόλτες και η άσκηση στο Τρόοδος - Βγαίνει Διάταγμα

Η αντίδραση του υπουργού Υγείας εξαιτίας και της πολυκοσμίας στο Τρόοδος

Τα μέτρα που αίρονται στο πλαίσιο της Α’ φάσης της στρατηγικής αποκλιμάκωσης των περιορισμών, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σχολιάζοντας τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή Τροόδους με τον αυξημένο αριθμό πολιτών, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι σίγουρα τέτοιες εικόνες «μάς λυπούν και σίγουρα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη επιτήρηση.  Αλλά είναι και στη νοοτροπία μας σαν λαός. Τονίζουμε εδώ και τόσους μήνες την ατομική ευθύνη του καθενός κι όμως είδαμε κατά εκατοντάδες κόσμο και αυτές τις σκηνές στο Τρόοδος. Δεν αντιληφθήκαμε ακόμα τη σημασία του ότι έχουμε κάθε μέρα 30 ανθρώπους που παλεύουν στη ΜΕΘ και κάθε μέρα ανακοινώνουμε τον θάνατο ανθρώπων. Χρειάζεται από όλους να υπάρχει συναίσθηση της κατάστασης».

Σε ερώτηση εάν θα επανεξεταστεί το θέμα της πρόσβασης στα μονοπάτια της φύσης, ο κ. Ιωάννου ανακοίνωσε ότι θα απαγορευτεί μέσω του Διατάγματος η πρόσβαση. «Αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε κάποιες αποφάσεις και θα την πληρώσουν και αυτοί που πραγματικά θέλουν να επισκεφθούν τα μονοπάτια της φύσης, λόγω της συμπεριφοράς μιας μικρής μερίδας πολιτών».

Home