Το τερματικό της Eurogate επισκέφθηκε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ

Το τερματικό της Eurogate επισκέφθηκε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ

Εξέφρασε τη δέσμευση της χώρας της για συνεργασία με την Κύπρο

Το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων της Eurogate, στο λιμάνι Λεμεσού, επισκέφθηκε χθες η Πρέσβειρα των ΗΠΑ, Judith Garber, εκφράζοντας τη δέσμευση της χώρας της για συνεργασία με την Κύπρο, με στόχο την ασφάλεια των κυπριακών λιμένων.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurogate Container Terminal Limassol, η επίσκεψη της Αμερικανίδας πρέσβειρας έγινε στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Σταύρου Μιχαήλ και του διευθυντή του λιμανιού Λεμεσού, Παναγιώτη Αγαθοκλέους.

 

Η κ.Garber, μετά το πέρας της συνάντησης με τη διοίκηση της Eurogate Container Terminal Limassol, έκανε λόγο για μια εξαιρετική παρουσίαση της λειτουργίας και των υποδομών του λιμανιού Λεμεσού απ’ όπου διακινείται το 90% των εισαγωγών και εξαγωγών της Κυπριακής Δημοκρατίας και εξέφρασε τη δέσμευση των ΗΠΑ να συνεργαστούν με την Κύπρο για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του λιμανιού.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Eurogate, Γιώργος Πούρος, ευχαρίστησε την κ. Garber για την επίσκεψή της, κάνοντας λόγο για μια παραγωγική συνάντηση, ενώ όπως δήλωσε, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην πρέσβειρα «το σημαντικό εκσυγχρονισμό στις υποδομές και τον τρόπο λειτουργίας του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων που έχουμε κάνει από το 2017 που αναλάβαμε τη διαχείρισή του, με έμφαση και στα θέματα ασφάλειας, για τα οποία η ίδια έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον».  

«Συζητήσαμε ακόμη τις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ανάπτυξη του τερματικού, ως το πλέον ασφαλές και υπερσύγχρονο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων σε μια κομβική περιοχή, μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αιγύπτου», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home