Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Test to Stay από την Παρασκευή και στο στρατό

Offsite Team -
09.02.2022 - 12:31

Test to Stay από την Παρασκευή και στο στρατό

Thumbnail
Οι αποφάσεις του Υπουργικού

Νέες αποφάσεις λήφθηκαν σήμερα (9/2) κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε σχέση με τα μέτρα κατά της πανδημίας, το Υπουργικό «άναψε» το πράσινο φως για επέκταση του Test to stay και στην Εθνική Φρουρά.

Ουσιαστικά, είναι ακριβώς το ίδιο μέτρο που εφαρμόζεται και στα σχολεία. Όσοι είναι στενές επαφές είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι θα μπορούν να πηγαίνουν κανονικά στα στρατόπεδα τους ή στα γραφεία κάνοντας rapid test κάθε πρωί σε σημεία που θα ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας. Αυτό θα γίνεται για 7 συνεχόμενες μέρες. Όποιος έχει αρνητικό τεστ πάει κανονικά στο στρατόπεδο. Όποιος βγει θετικός πάει για περιορισμό στο σπίτι του.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συγκεκριμένα λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις: 

- Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Σχέδιο Οικονομικής Ενίσχυσης των περιστασιακά Διαμένοντων και Επανεγκατασταθέντων στις Κοινότητες Ριζοκάρπασο και Αγία Τριάδα για την αναγκαία ανακαίνιση/επιδιόρθωση των παλαιωμένων κατοικιών τους.

Το σύνολο των δικαιούχων εκτιμάται περίπου σε 65 άτομα και το συνολικό κόστος για την υλοποίηση του Σχεδίου υπολογίζεται  στις 400,000 ευρώ, οι οποίες στη βάση των νενομισμένων διαδικασιών θα δοθούν μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.  Το προτεινόμενο ποσό χορηγίας για κάθε κατοικία καθορίζεται στις 6,000 ευρώ το οποίο θα παραχωρείται εφάπαξ.

Το υπό αναφορά Σχέδιο χαίρει της στήριξης του συνόλου των κομμάτων και υποστηρίζεται από τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων και των οργανωμένων φορέων των δυο προαναφερόμενων κοινοτήτων.

- Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισαγωγή του μέτρου “Test to Stay” στην Εθνική Φρουρά. Η ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου είναι η 11η Φεβρουαρίου 2022.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

- Το Υπουργικό Συμβούλιο επικύρωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ για διορισμό του κ. Αθανάσιου Τσόκκου στη θέση του Γενικού Διευθυντή από τις 14 Φεβρουαρίου 2022 για περίοδο 5 ετών.

Home